FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Irene Rivas
Foto: Irene Rivas

Agenda / Activitats

La Transpirinenca (del Mediterrani al Cantàbric)

Distància .
Desnivell .

5 primeres etapes. Nivell Mig.
1 al 5 de juliol 2024

Farem aquesta travessa transpirinenca cercant uns desnivells i quilometratges diaris que la facin atractiva per a persones a qui agradi fer excursions que no suposin un repte massa exigent.

Gaudirem de suport logístic per poder fer l’activitat amb la motxilla de mínims, ja que al final de cada etapa ens estaran esperant amb la furgoneta de Cordada.

Un cop finalitzada cada etapa ens traslladarem al nostre “camp base”, una casa de colònies prop de Massanet de Cabrenys. Allà gaudirem del merescut descans amb possibilitat d’anar a fer un bany a la tarda.

Descripció de les etapes

La primera etapa comença a les platges de Banyuls. Un cop deixem la part urbana, farem una progressiva pujada fins al Coll de Formigó (490m) que és el punt més alt del dia. Anirem gaudint cada cop de millors vistes de la costa, que quedarà enrere.
Al Coll de Vallauria (414m) ens separarem de l’HRP (alta ruta pirinenca, banda francesa), i ja per terreny molt planer anirem cap a Coll de Banyuls (357m), final d’etapa. Uns 13 kilòmetres, que esperem fer en unes 4 ó 5 hores.

La segona etapa comença des de Coll de Banyuls (357m) pujarem xino xano cap al Pic de Sallfort (994m). La següent part és molt més planera, passem pel Puig dels Quatre Termes (1158m), Puig de Pradets (1176m) i arribem al
Coll de l’Estaca (1024m).
Seguim planers cap al Puig Atiador (1040m) i després ja fem la darrera pujada cap al Puig Neulós, punt més alt de la Serra de l’Albera (1257m). Ja només ens quedarà baixar cap al Coll de l’Ullat (937m), final d’etapa. Uns 16 Kilòmetres, que esperem fer en unes 6 ó 7 hores.

3a: Comencem de baixada… de del Coll de l’Ullat (937m) hem de baixar al Pertús (284m). La següent parada la farem al Priorat de Santa Maria de Panissars (335m), on hi ha unes restes arqueològiques ben interessants.
Passem pel coll del Priorat (458m) i seguim carenant la línia fronterera fins al Puig de Calmelles (736m), punt més al del dia. I ja nomes una baixadeta cap al Coll del Portell (694m), final d’etapa. Uns 17 Kilòmetres, que esperem fer en unes 6 ó 7 hores.

4a: L’etapa comença molt suau. Fem camí planer fins al Coll de Manrella (722m) on hi ha un espai de memòria històrica. Seguirem planers cap a coll de Lli (712m). A partir d’aquí comencem a pujar molt progressivament, tot fent una visita al Castell de Cabrera. Seguirem pujant cap a una talaia magnífica, el Roc Comptador (1451m). Seguim carenejant per la línia fronterera tot passant pel Roc de la Sentinella (1380m) I ja arribem al Coll de Perilló (1058m) Uns 17 Kilòmetres, que esperem fer en unes 6 ó 7 hores.

5a. La darrera excursió és la més suau de totes. Quasi tota la caminada es planera o de baixada. Passarem pel poblet de Costoja (830m) i finalitzarem etapa al Pla Castanyer (830m) Uns 13 Kilòmetres, que esperem fer en unes 4 ó 5 hores.

Preu inscripcions: inclou organització, guiatge i servei de transport personal i de l’equipatge entre inici i final d’etapa.

Socis: 230€

Socis “30”: 220€ (persones que acumulen 30 sortides com a sòcies de Cordada).

Socis “60”: 210€ (persones que acumulen 60 sortides com a sòcies de Cordada).

No socis: 250€

Altres despeses

Allotjament i menjar: compteu un màxim de 250€ (inclou les despeses d’allotjament pròpies de cada participant, les del guia i les del guia acompanyant).

Tenim llogada una casa de colònies a Maçanet de Cabrenys, amb dret a l’ús de cuina. Aquesta serà la nostra “base d’operacions”. Per tant les 4 nits les farem allà.

Podeu venir amb persones que us acompanyin en aquests dies d’estada a Maçanet, demaneu-nos pressupost.

Podràs optar per cuinar-te o per anar de restaurant (al poble)…; la idea, per qui opti per cuinar, es fer equips i repartir-nos els 4 àpats, cada equip fa un sopar; però ja diem, optatiu, qui no vulgui fer res… al restaurant!

Transport: Hem calculat que les dues furgonetes hauran de fer uns 1 200 Km; el cost aproximat d’aquest concepte serà d’uns 50€ per participant.