FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Inauguració del nou tram del GR® 92 a les Terres de l’Ebre

18 de juny 2022 - 9:00 h

Contacte

senders@feec.cat

El Comitè Català de Senders de la FEEC, juntament amb la V vegueria, organitza el 18 de juny un acte per inaugurar de manera oficial el nou tram del GR® 92 a les Terres de l’Ebre, que acosta el sender al mar.

Es tracta d’uns 58 quilòmetres que aproparan els senderistes a la Mediterrània, seguint l’esperit inicial d’aquest sender de gran recorregut. Aquest nou traçat transita pel Delta de l’Ebre que, amb els seus 320 km² de superfície, constitueix l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya i presenta una rica diversitat d’ambients. Riu, mar, badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals conformen el seu paisatge natural, i, juntament amb els arrossars, acullen una gran diversitat d’organismes (ocells, peixos, rèptils, amfibis, invertebrats…) adaptats als diferents hàbitats. Aquesta riquesa biològica contrasta amb la profunda presència humana. A fi de fer possible l’harmonia entre els valors naturals i la seva explotació per part de la població, i a instàncies dels seus habitants, la Generalitat de Catalunya va constituir l’any 1983 el Parc Natural del Delta de l’Ebre (7.802 ha).

Convidem a totes les entitats i excursionistes en general a participar en aquest acte. A les 09:00 h s’iniciarà un viatge en autocar fins al punt d’inici de la caminada, on resseguint el nou traçat del GR® 92 arribarem fins a La Ràpita, on a les 12:00 h es faran els parlaments de les autoritats i la inauguració oficial.

El punt de trobada és l’oficina de turisme de La Ràpita (Parc del Garbí, s/n). La caminada, que recorrerà part del nou traçat del sender, transitarà des de Morralla – Montecarlo, Lligallo del Codonyol, les fonts de Sant Pere, el càmping Noya, els búnquers del Codonyol, el barranc de l’Aljub – (Platja del Suïs), les Delícies, el Far, la platja dels Hortets, fins a arribar a l’oficina de turisme de La Ràpita.

La participació estarà limitada a 55 assistents. Podeu trobar més informació i realitzar la vostra inscripció gratuïta a través d’aquest enllaç.

 

Horaris de la jornada del 18 de juny del 2022

09:00 h: benvinguda als participants i sortida en autocar fins al punt d’inici de la caminada.

09.30 h: inici de la caminada.

12.00 h: arribada a La Ràpita i parlaments de les autoritats.

Si necessiteu més informació o teniu qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres, a través de l’adreça de correu electrònic senders@feec.cat.

Us hi esperem!