FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Excursionisme GR-suau 6A etapa (Vallfogona-Riudaura)

Distància 13,5 km
Desnivell +120 -500 m

Amants de les suaus… ja hem passat l’equador de la nostra ruta! Encetem la 6a etapa del Gr-Suau, que en aquesta ocasió ens portarà del poble de Vallfogona fins a Riudaura. En aquesta etapa deixem enrere la comarca del Ripollès i donem la benvinguda a una altra, la Garrotxa.

Sortirem de Vallfogona creuant el seu famós pont medieval, construït pels senyors de Milany per a poder travessar la Riera de Vallfogona. D’aquí anirem a veure la Font de la Tosca del Pinetar, una impressionant formació calcària de desenes de metres, realitzada amb el pas de milers d’anys pel degoteig continu d’aigua damunt la vegetació de la font.

Continuarem caminant entre els prats herbats tot remuntant la Ribera de Vallfogona fins al Coll de Canes. Des d’alla, començarem la baixada en direcció al poble de Riudaura, deixant al darrere la comarca del Ripollès i entrant a la Garrotxa. Caminarem per l’antic camí Ral que anava d’Olot a Ripoll, i que utilitzaven els comerciants per a poder distribuir els seus productes més enllà de la seva pròpia comarca.

Ja només ens queda caminar amb plaer, gaudint d’aquests tranquils paratges fins al nostre destí d’avui, Riudaura.