FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada
Foto: Cordada

Agenda / Activitats

Excursionisme: cap de setmana al Montsec en clau femenina

Noies, dones, nenes… totes sereu benvingudes!

Enguany us convidem a venir a conèixer la serra del Montsec en bona companyia. Aquesta sortida s’inclou en el marc d’actes entorn del dia de la dona. Sí, ja sabem que és el 8 de març, però per incompatibilitats, l’hem posat a l’abril.

La proposta és sortir dissabte i fer alguna activitat per aprofitar el dia. De moment està per determinar, en parlarem entre nosaltres per veure què ens ve més de gust. Una passejada per un congost? Una via ferrada? Ja veurem!

Ens allotjarem a l’alberg d’Àger. Així aprofitarem per passejar pel poble, que és ben bonic.

Diumenge farem una ruta circular que puja al Pic de Sant Alís (1.673 m), punt culminant del Montsec d’Ares. És una ruta molt variada, que permet conèixer racons emblemàtics de la zona: des d’ermites encabides en balmes fins a formacions rocoses geològicament interessants. Trobarem també alguns trams equipats, ben segur que no ens avorrirem. El desnivell positiu és força elevat (1.050 m), però no hi ha presses, podem anar a un ritme còmode.

Nivell tècnic de la sortida: cal estar avesat a progressar per terreny rocós (alguns trams tenen cadenes o altres equipaments per ajudar en la progressió).

Nivell físic: bona forma física general.

Material necessari: roba i calçat adequats, motxilla bàsica i bastons de caminar (opcionals, però recomanables).

Imprescindible llicència FEEC o assegurança amb cobertura per l’activitat a realitzar. Si no disposeu de llicència, cal que ho comuniqueu per tal de sol·licitar-ne una de temporal.

Despeses: allotjament en règim de mitja pensió (39 euros) + despeses de cotxes compartides.

Us agrada la proposta? Si us animeu a venir, feu aquest autotest i, si surt ok, ompliu aquest formulari d’inscripció.

Organitzadores: Montse Moret, Rosa Lardies, Imma Garrell i Lourdes Padrós.