FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Colla Excursionista de Vilanova
Foto: Colla Excursionista de Vilanova

Agenda / Activitats

Excursionisme a Beget

Distància 13 km
Desnivell 474 m positius i 474 m negatius

26 de maig 2024 - 06:00 - 19:00

Beget

Pàrquing Beget

Preu Federat 20 € i no Federat 25 €

El nucli de Beget està format per tres sectors o barris, separats per dues rieres i connectats per dos ponts. L’edifici més destacat n’és l’església de Sant Cristòfol, al voltant de la qual es formà el sector més antic de Beget. Pel pont de Beget, possiblement del segle XIV, s’accedeix al segon sector del poble, on s’uneixen el camí de França i el de la Font en una petita plaça; en aquest sector cal destacar la torre del rellotge, un pont nou sobre la riera del Trull —del 1940, per substituir-ne un d’antic endut per una riuada— i que duu al sector més nou de Beget, construït els segles XVIII i XIX. Destaquen també les fonts.

L’església de Sant Valentí de Salarça, o Sant Valentí de Salarsa, està situada al veïnat de Salarça (Beget), administrativament dins del terme municipal de Camprodon, al Ripollès, tot i que geogràficament pertany a la subcomarca natural de l’Alta Garrotxa. Està protegida com a bé cultural d’interès local. Aquesta església està ubicada dalt d’un turonet que presideix tota la vall de Salarça. És una construcció romànica del segle XII, de planta petita amb volta de canó apuntada i absis semicircular al costat de llevant, amb cornisa i finestra central de línies senzilles.
Consta que Sant Valentí de Salarça fou consagrat l’any 1168 per Ponç de Monells, bisbe de Tortosa i abat del monestir de Sant Joan de les Abadesses.