FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Coll d’Estenalles-els Òrbits-Sant Jaume. Nivell baix (28 aniversari de Cordada)

Per al diumenge 18 de desembre, aniversari de Cordada, hem preparat una sortida matinal de nivell mig – baix al parc de Sant Llorenç de Munt, per a les persones sòcies i amigues de sòcies que vulguin venir.

Sortirem del Coll d’Estenalles i resseguint la carena del Pagès, anirem a visitar el Pla de les Pinasses, amb molt bones vistes sobre la Mola i el monestir de Sant Llorenç.
Des del Pla anirem a visitar les Balmes dels Òbits, molt maques.

Les Balmes obrades, de les que hi ha més d’una al massís, eren aquelles cavitats a la roca aprofitades per fer habitatges o corrals. En aquestes en concret, els Óbits, les males llengües diuen, que fins i tot hi va haver una fàbrica de monedes falses.

Retornats al Coll d’Estenalles, només ens quedarà anar per camí molt còmode fins a l’ermita de Sant Jaume. Allà coincidirem amb els diferents grups i nivells de sortides que es faran aquell mateix dia per celebrar el 28è aniversari de Cordada (aprox. a les 14 h) i dinarem plegat (cadascú haurà de portar alguna cosa per dinar tots plegats)

Informació pràctica de la sortida:

Distància: 9,5 km
Desnivell: +305 m / -305 m
Nota: Hi ha un tram optatiu, el circuit del Pla de les pinasses als Òbits, on el camí té una mica més de dificultat. La resta del camí és molt fàcil.

Cita: a les 7.45 h a la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal (metro Fabra i Puig L1).

Preu inscripcions (inclou organització i guiatge):

Persones sòcies i amigues: gratuïta.
Persones no sòcies: 18 €

Altres despeses:

Transport: 5 €