FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

CASTELL DE TARADELL

Distància 14
Desnivell +380/-380

27 de maig 2021 - 7.45 - 17.00

Taradell

Taradell

Preu 18€ No sòcies de Cordada / 16€ sòcies de Cordada

En aquesta excursió visitarem el Castell de Taradell. Conegut també com a Castell de Can Boix, nom de la casa de pagès més propera a l’antiga fortificació, és un edifici medieval adaptat a la balma del turó sobre el que es va edificar (podríem dir que té semblança en part al Castell de Popa). Té una situació excepcional, amb grans vistes a tot el seu redós i un entorn de balmes i sectors de gran bellesa.

Partirem de l’Església parroquial de Sant Genís de Taradell, l’edifici més destacat de la vila, i caminarem fins la capella de Sant Quirze de Subiradells, la més antiga documentada al municipi. Es troba solitària, en un lloc boscós i molt tranquil.

D’aquí, pujarem en direcció al Castell. Passarem per un seguit de cavitats naturals, fetes per l’erosió de l’aigua. Aquestes cavitats reben el nom de Cuines de Rocaguinarda, ja que en ella es refugiava el famós bandoler Perot Rocaguinarda. També durant la Guerra Civil (1936-1939) van servir encara com a amagatall per a gent perseguida. Qui vulgui les podrà visitar baixant per un petit tram de camí de pedra.

Abans d’arribar al castell anirem a la Torre de l’Enclusa, una curiosa formació que de lluny recorda una enclusa, el bloc d’acer on els ferrers hi piquen el metall. Aquest és el punt més alt del municipi, un mirador amb unes vistes magnífiques sobre la Plana de Vic, el massís del Montseny, Les Guilleries, Pirineus així com el Castell i poble de Taradell.

Ara sí, ja enfilem cap al Castell de Taradell, el nostre objectiu d’avui. El Castell té una situació excepcional, amb grans vistes a tot el seu redós i un entorn de balmes i sectors de gran bellesa.

Ja de baixada cap a Taradell, passarem pel seu embassament, tot just abans d’arribar al final de l’excursió d’avui.

Una ruta on descobrirem el mon dels bandolers, la història dels castells i on podrem gaudir de vistes i imatges realment boniques.

Distància: 14 km

Desnivell: +380mts

Dificultat: Baixa
Preu inscripcions:
– Sòcies: 16€
– Sòcies 30: 15€
– Sòcies 60: 14€
– No sòcies: 18€

Persones sòcies 30 o 60=persones sòcies que porten 30 o 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada.

Cita: a les 7.45h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).