FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada AEE
Foto: Cordada AEE

Agenda / Activitats

Cap de setmana a la Serra de Prades

Distància 16 km
Desnivell 750 m

Les muntanyes de Prades són un paradís de calma i tranquil·litat. Agrestes espectaculars amaguen indrets màgics i solitaris. Balmes, avencs, penya-segats, gorgs…

Aquest cap de setmana anem a descobrir alguns d’aquests indrets, que segur que et robaran el cor.

Farem nit al refugi de la Mussara, situat d’alt d’una cinglera amb vistes impagables.

Ens internarem als avencs de la Febró, una de les joies que amaguen les Muntanyes de Prades. Unes grans escletxes, un laberint de roca d’altes parets on podrem visitar també dues coves, una d’elles amb una gran sala, plena d’estalactites i estalagmites, on regna el silenci més absolut, fora del petit degoteig que les forma.

També anirem al riu dels Gorgs, tributari del Siurana, que com el seu nom indica és ple de gorgs i salts de gran bellesa.

Acabarem la jornada visitant el poble abandonat de la Mussara, proper al refugi, per gaudir de la magnifica posta de sol.

Mont-ral, coves, balmes i roques foradades.

Distància 16 km
Desnivell: 740 m

Sortirem del petit poble de Mont-ral i recorrerem les cingleres que l’envolten per tal d’arribar al pont del Goi, un pont de roca natural, les Tosques i la Cova de Gralles, una balma en forma de cúpula que sembla una catedral de la natura, passant per la roca foradada, la cova del Grèvol i el racó de la cova de la Bruixa.

En fi, espectacular!