FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Camins i paisatges: Fageda d’en Gresolet

Distància 7,4 km
Desnivell 395 m

22 d'octubre 2023 - 7 h - 17 h

Saldes

Saldes

Preu Socis: 0 € Socis virtuals: 10 € No socis: 15 €

La fageda de Gresolet és la més ben conservada del Berguedà i dins seu amaga faigs i avets monumentals. Impressionant a la tardor.

Preciosa caminada per la vall de Gresolet en el decurs de la qual podrem gaudir de l’esclat dels colors de la tardor.
Aquesta fageda és la més ben conservada del Berguedà i dins seu amaga faigs i avets catalogats com a monumentals.
Aquesta sortida consta de dos itineraris enllaçats en l’àrea recreativa de Gresolet on deixarem els cotxes.
Comencem a caminar en direcció oest.
Combinant pista amb corriols de mica en mica anirem pujant pels bonics boscos que, esperem que ja llueixin els bonics colors de la tardor.
La primera parada és als monumentals faigs del Clot de l’Om (I, II, III i IV). El més gran de tots està partit i sembla mig mort, però els altres tres estan en bon estat. Després, pel camí, en trobarem algun més de mida similar.
Les següents parades són als també monumentals Faig Gros de les Molleres, un dels més grossos de Catalunya (amb una capçada mitjana d’uns vint metres), i un aspecte una mica fantasmagòric, i l’Avet de les Molleres, un dels més alts de Catalunya (uns trenta-cinc metres).
Tornarem a baixar pel mateix camí fins a la i riera i seguirem la pista fins al pàrquing inferior. Ens tornem a enfilar per un corriol, ara en sentit est, fins a arribar al monumental faig del Setrill. Pot ser un bon lloc per dinar.
Seguirem una mica més amunt fins a arribar al coll de La Bauma on tornarem, combinant corriol i pista fins a l’àrea recreativa.
Arribant als cotxes podrem fer una última parada per visitar el Santuari de Gresolet, un gran casal que integra l’església i l’hostatgeria, de finals del segle XVII.
Llargada tram 1: 7,400 km. Desnivell tram 1: 395 m. Temps aprox.: 3 / 3:30 h.
Llargada tram 2 (Es pot escurçar): 3,500 km. Desnivell tram 2: 300 m. Temps aprox.: 2 / 2:30 h.
Hora i lloc de trobada: Informarem més endavant.