FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Excursió de Banyoles a Puig Clarà

Distància 8,26
Desnivell 200 m

8 d'octubre 2023 - 7:30 h - 18 h

Banyoles

Estany Banyoles

Preu 20 € federats - 26 € no federats

CICLE D’EXCURSIONS I DESCOBERTA DE LA NATURA 2023
Ruta quasi circular pels voltants de Banyoles que recorre part del llac, passa per l’església de Santa Maria de Porqueres i arriba al cim del Puig Clarà, esplèndid mirador de tota la zona.
Sense cap dificultat tècnica, trobarem una part molt planera del llac fins al Pla de Can Morgat, per començar una pujada sostinguda fins al Puig Clarà i la resta del recorregut, gairebé la meitat, tornarà a ser planer o en baixada. Tota ella combina talls per camins i pista de terra, i en algun punt carretera asfaltada.
Volem destacar de Santa Maria de Porqueres que es tracta d’una joia del romànic considerada Monument Nacional i que ha arribat fins als nostres dies amb poques modificacions. És d’una sola nau, amb volta de canó i absis semicircular.
Itinerari: Llac Banyoles – Font del Vilar – Rieres del Marquès i dels Tenyers – Sta. Maria de Porqueres – Pla de Can Morgat – Llacuna Aulina – Puig Clarà – Mirador de Puig Clarà – Tenyers – Font del Vilar – Llac Banyoles
Distància: 8,26 km aprox.
Desnivell: 200 m
Grau Dificultat: Fàcil
Temps caminant: 2-3 hores
Lloc de trobada: Plaça d’Orfila (davant l’església parroquial)
Hora sortida: 7:30 h (màxima puntualitat)
Vocal: Ramón Tornero
Inscripcions: Fins dimarts 3 d’octubre
Preu reserva: 20 €
Llicència temporal (no federats): 6 €
Donat que les places d’autocar són limitades, us demanem feu les vostres reserves a la secretaria de l’AEM, al més aviat possible. Inscripcions al 933.469.604 dimarts i dijous de 18 h a 21 h o a mitjançant el nostre correu: aem@aemuntanya.cat