FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Escruela
Foto: Josep Escruela

Agenda / Activitats

Alta ruta pel Parc de l’Alt Pirineu i l’Arieja (la nostra Porta del Cel)

Alta ruta pel Parc de l’Alt Pirineu i l’Arieja (La nostra Porta del Cel) del 24 al 28 de juliol del 2023.

Us presentem aquesta travessa de 5 dies que ben segur us semblarà fantàstica…

De fet, és una versió que creiem que millora la famosa ruta de “la Porta del Cel”. Farem parts “obligades” per poder completar la travessa i parts optatives (cims).

Si estàs mínimament en forma i ja saps el que és caminar pels Pirineus… aquesta aventura està al teu nivell. No anirem de pressa, però sí que cal arribar al refugi següent amb temps per poder descansar… serà un anar fent… sense presses i amb les pauses necessàries per gaudir.

Pas a Pas:

1r dia “etapa d’entre xino-xano”. Començarem a caminar a les Bordes de Costuix, que estan a uns 1750 metres d’altitud. Farem els 500 metres de pujada que ens separen del Collet de Tudela (2250 m). Baixarem cap al poble de Tavascan (1196 m) i acabarem en suau pujada al refugi del Grau (1360 m).

Una etapa de 16 quilòmetres en la que el desnivell més fort el fem d’entrada i ja la resta es fa molt bé, de 5 a 6 hores.

2n dia “Etapa de llacs i muntanya”. Entrem ja a l’alta muntanya. L’objectiu mínim del dia és fer els 1230 metres de desnivell per assolir el coll de Certascan (2586 m). Un cop recuperats, qui vulgui i sempre que la meteorologia acompanyi, podrà fer el Pic de Certascan (2852 m).
Després ens quedarà gaudir de la baixada cap al refugi de???? Síiii, Certascan! (2230 m)
Uns 13 kilòmetres que farem en unes 7 a 9 hores.

3r dia. Etapa “Reina”. Segurament serà la més dura, ja que és una mica “trencacames”. Puja – baixa – puja – baixa… però, per contra, cada nova pujada ens obsequia amb nous paisatges i l’arribada és de traca i mocador, al refugi de Pinet (2246 m).
Farem uns 1350 m de desnivell de pujades acumulades en uns 13,5 km. La pàgina oficial de la travessa marca 7 h 45’ a aquesta etapa… nosaltres li donarem un marge de 8 a 10 hores… que he de fer moltes fotos!

4t dia. Etapa de la Pica. De Pinet fins a la Pica tenim només 900 m de desnivell i aquest serà l’objectiu pels qui no vulguin fer “extres”. Per als col·leccionistes de tresmils, podran sumar els Pics Montcalm, Verdaguer i Sotllo. Un cop satisfetes totes les expectatives de les zones altes, tirarem avall a gaudir dels llacs d’Estats i Sotllo i farem nit al refugi de la Vall Ferrera (1.940 m)
El màxim de kilòmetres seran 15,5 a fer en unes 8 a 10 hores.

5è dia. “Amunt o avall?”. La darrera jornada pots triar entre continuar amb l’aventura, pujant al Monteixo (2902 m). La pujada per terreny poc fressat i la baixada seguint les passes dels que fan la cursa “cuita el sol”… però sense córrer, com sempre. Això ens sortirà per uns 1100 metres de desnivell positiu en uns 12 km. De 5 a 7 hores.

Pels qui no vulguin fer aquesta opció de cim, podran baixar passejant cap al poble d’Àreu que és on acaba la nostra travessa. Això són 11,5 km de suau baixada.

Preu inscripcions (inclou organització i guiatge):

Socis: 270 €

Socis “30”: 265 € (persones que acumulen 30 sortides com a sòcies de Cordada).

Socis “60”: 260 € (persones que acumulen 60 sortides com a sòcies de Cordada).

No socis: 290 €

Altres despeses

4 nits d’allotjament en règim de mitja pensió (dormir, sopar i esmorzar) i transport, compteu un màxim de 300 €.