FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Alta muntanya: Picos de los Infiernos (3.082 m) | FEEC

Agenda / Activitats

Alta muntanya: Picos de los Infiernos (3.082 m)

Pel pont de la Mercè us proposem una sortida a la part més escarpada del Pirineu central, concretament als Picos del Infierno, més coneguts com Los Infiernos. Es tracta d’un massís que supera els 3.000 m amb roques d’esquistos combinada amb una paret de marbre que li dóna una fisonomia típica.

Farem una sortida més espectacular que difícil, però que no és apte per a gent amb vertigen. Pel camí ens trobarem amb un parell de passos on caldrà posar les mans i amb una cresta d’un metre d’ample, però on el camí és sorprenentment planer. Això sí, amb una bona timba a banda i banda.

Itinerari: Des del refugi rodejarem els Ibones de Bachimaña i els Ibones Azules per pujar al Cuello del Infierno i començar la pujada constant per damunt la veta de marbre per arribar als tres cims: Infierno Occidental (3.075 m), Infierno Central (3.083 m) i Infierno Oriental (3.079 m). La tornada la farem pel mateix camí per dormir al refugi i l’endemà (dilluns) tornar tranquil·lament a casa (el dimarts és festiu a Barcelona).

I si creieu que no esteu en condicions de fer els cims, penseu que només la volta per tots els ibones ja val pena.

Pernoctació: Deixarem els cotxes a Baños de Panticosa i pujarem fins al Refugio de los Ibones de Bachimaña.

Per fer la reserva al refugi cal preveure quanta gent està interessada.