FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Escalada al Pedraforca: Gran Diagonal

ENFILEM-NOS
Pollegó inferior Pedraforca (2.245 m)

Data: 22 d’octubre de 2023
Punt de sortida: col·legi la Salle de Manresa UTM 41.742512, 1.838044
Hora de sortida: 7 matí
Desplaçament: vehicles particulars
Inici excursió: Saldes, carretera d’accés al mirador de Gresolet. Cruïlla, camí de la mina a cel obert de coll de Jou UTM 42.229775, 1.724844
Hora inici: 8 matí
Desnivell: 1.050 (+) i (-)

OPCIÓ 1
Itinerari circular: coll de Jou, Prat de Reo, Gran Digonal i Pollegó inferior. Costes d’en Dou i tram final tartera
Material: imprescindible casc i arnès recomanat
Horari: 5 h 15’ 2n moviment
Dificultat tècnica: alta
Nivell esforç: 1.050 mètode SENDIF
Participants: 8 places màxim
Descripció: ens dirigirem a coll de Jou (antiga mina de carbó), per continuar cap a Prat de Reo. Un cop al prat, continuarem cap a la dreta fins a situar-nos a peu de la muralla de roca del vessant sud del pollegó inferior, damunt nostre veurem l’entrada a la Gran Diagonal (hi ha cordes per ajudar-nos a la grimpada). Un cop acabada la Gran Diagonal, seguim canal amunt (que ens portaria a la bretxa Oest), però que deixarem per anar a buscar una altra canal (fita a l’inici) a la dreta, que ens deixarà al cim després d’alguna grimpada (corda fixa).

OPCIÓ 2
Itinerari circular: coll de Jou, canal del Ninot, flanqueig aeri, Gran Diagonal i Pollegó inferior. Costes d’en Dou i tram final tartera
Material kit ferrada: casc, arnès i bagues dissipadores (obligatori)
Horari: 6 hores en moviment
Dificultat tècnica: alta
Nivell esforç: 1.050 mètode SENDIF
Participants: 6 places màxim
Descripció: ens dirigirem a coll de Jou (antiga mina de carbó), hi ha un pal indicador cap a Prat de Reo. Després de la primera pujada trobarem una fita a un trencall a mà dreta on hi ha marques de color blau (canal del Ninot), no les deixarem en cap moment. Arribem a peu de paret que resseguim fins a trobar el primer pont de roca (corda fixa). Superats els ponts de roca, hi ha un franqueig aeri per anar a la boca inferior de la cova que remuntarem (s’ha de grimpar i no hi ha corda fixa), ens trobem sota la muralla sud del pollegó inferior, continuem cap a l’esquerra fins a trobar l’entrada a la Gran diagonal (hi ha cordes per ajudar-nos a la grimpada). Acabada la Gran Diagonal, seguim canal amunt (que ens portaria a la bretxa Oest), però que deixarem per anar a buscar una altra canal (fita a l’inici) a la dreta, que ens deixarà al cim després d’alguna grimpada (corda fixa).

Descens 1 i 2: baixem per les costes d’en Dou cap a la tartera central, deixem el camí que va cap al refugi i continuem baixant fins a trobar el camí que fa la volta al Pedraforca. Anem cap a la dreta,  trobem una petita tartera que baixem fins a la carreta on hem deixat els cotxes.
Observacions: es tracta d’una sortida dins d’un ambient d’alta muntanya, cal portar menjar pel diumenge, calçat de mitja canya (terreny molt pedregós), bastons i roba adient per climatologia canviant.

Inscripcions: Enric B. 659 516 206 (WhatsApp)

Mètode SENDIF

Preus:
Assegurança FEEC, obligatòria
• Si no la teniu, des de secretaria del CECB, l’Anna us tramitarà la temporal (1 dia 5 €)
• Socis federats gratuït
• No socis federats 5 € (el sistema de pagament se us indicarà quan us inscriviu)