FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: GEP
Foto: GEP

Agenda / Activitats

Dona i muntanya amb Piti Capella

Divendres vinent 8 de març jornada de la dona, a les 19.30 h, a la Biblioteca Valentí Almirall i organitzat pel GEP, tindrem una  xerrada de la mà de Piti Capella, una de les referents de l’alpinisme català, qui compartirà les seves experiències amb tots nosaltres.

Com en anteriors xerrades o actes que hem organitzat per aquesta data, aquesta iniciativa pretén motivar i incentivar als oients a través de vivències que han marcat les vides d’algunes dones. En aquesta edició, tractarem de ple les històries de resiliència i evolució personal.

Piti Capella és tot un referent en el món de l’alpinisme, ja que va ser la primera dona instructora de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya en el 1983. Més tard, va participar en la primera expedició femenina espanyola en pujar l’Himàlaia, al Nepal. Malgrat tots els seus èxits, amb només 24 anys se li van congelar els dits d’ambdues mans mentre escalava el Pirineu Francès. Aquesta experiència la va marcar per vida i va haver de superar-se a si mateixa per continuar endavant.

Arran d’aquesta experiència vital, Capella ha conreat tota mena de reflexions de superació i històries al voltant de l’alpinisme amb perspectiva de gènere, gran part d’elles s’han bolcat en diferents revistes i en la publicació del seu llibre “Dits de Vent” (2020).

Us convidem a tots a assistir a la seva xerrada el pròxim divendres 8 de març, a les 19:30 h a la biblioteca Valentí Almirall.