FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

La directa al Tibidabo

Distància 5KM
Desnivell 450m

El proper 15 de maig se celebrarà la Primera Edició de La Directa al Tibidabo, la única cursa en vertical de Barcelona i que organitza el Club Excursionista de Gràcia.  La cursa, de caràcter popular, és oberta a tothom, sense distinció de gènere, categoria o nació.  Es tracta d’una cronoescalada  mixta, en asfalt i muntanya, que comença al carrer Saragossa, a prop de la seu de l’entitat, i recorre una primera part  seguint carrers de la ciutat  en direcció al  cim de la muntanya i que a partir de la Ronda de Dalt continua per  un seguit de corriols del Parc de Collserola, fins arribar a la plaça del Tibidabo. El recorregut està marcat i es preveu que els participants l’hagin de fer  en un màxim d’una hora i mitja.  La distància a recórrer és de 5 kilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 450 metres.

Es passarà pels carrers, Saragossa, Ríos Rosas, Balmes, Folgueroles,  Passeig Sant Gervasi, Cister, Ronda de Dalt i  Carles Riba.  A partir d’aquí es continua per corriols  històrics del Parc de Collserola.  “És una forma de reconèixer les vinculacions dels muntanyencs amb el parc –explica Jose Lloret, president del Club Excursionista de Gràcia-  Collserola ha estat un lloc de referència al llarg de la història perquè els muntanyencs es preparessin per fer les seves fites.  Representa la vinculació de la ciutat amb la natura i entra dins la filosofia del nostre Club d’organitzar curses de caire popular, com ara aquesta i la Matagalls Montserrat”.

La cursa té tres categories, absoluta, sub 20 i sub 15, tant per homes com per a dones. El preu d’inscripció és de 10 euros per als socis,  14 per a no socis i 7 euros per a menors d’edat. Les inscripcions es faran al web del Club . Els  premis es lliuraran a partir de les 12 a Vil·la Urania, Centre Cívic de El Farró.  Al web del Club es poden trobar totes les informacions necessàries per a la participació