FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Entrega de la Flama al Tossal del Rei

El diumenge 13 de febrer portarem la Flama de la Llengua, renovada pocs dies abans a Prada de Conflent, fins al cim del Tossal del Rei, també conegut popularment com a Tossal dels Tres Reis (1349.8 m). Aquest cim es troba a la confluència de Catalunya, València i Aragó, fet que en aquest dia esdevé símbol de la unitat de la nostra llengua.

Dalt del cim ens trobarem amb diferents entitats excursionistes com l’Agrupació Excursionista “Catalunya” (Barcelona), el Centre Excursionista de Castelló (Castelló), el Centre Excursionista Refalgarí (La Sénia) i el Centre Excursionista de Benicàssim (Benicàssim).

La jornada s’iniciarà amb una caminada des de la població valenciana de Fredes, i acabarà amb un dinar de germanor a l’Alberg de La Font Lluny, a La Pobla de Benifassà.

El Club Excursionista de Gràcia organitzarà un autocar de 30 places des de Barcelona, sempre que hi hagi prou participants interessats.

En tot moment al llarg de l’activitat caldrà complir amb les normatives sanitàries dictades per les autoritats competents al territori on es desenvoluparà. Especialment, caldrà dur mascareta ens els vehicles on hi hagi gent de més d’una bombolla sanitària.

Aquest és l’horari que seguirem:

10:00 – Arribada a Fredes. Cal ser molt puntuals!

10:15 – Iniciem la pujada seguint el GR-7. En aquest enllaç podeu trobar l’itinerari que seguirem a la pujada i a la baixada. EL recorregut tindrà 9,7 km de distància (1h30 de pujada i 1h30 de baixada, aproximadament) i  350 m de desnivell acumulat. Pujarem pel GR-7 i baixarem per la pista de Coll de Tombadors. Al cim (1349.8 m) hi sol fer vent i un temps fred. Fins i tot hi pot nevar, així que caldrà dur roba d’abric i preveure la possibilitat de pluja i neu. Hi ha la possibilitat de pujar per la pista del Coll de Tombadors, que és un camí més fàcil. També és possible pujar en cotxe gairebé fins al cim, per a persones que ho necessitin. Per participar, cal disposar d’assegurança de la FEEC o equivalent.

12:00 – Arribada de la Flama al cim i parlaments dels representants de cada entitat. En acabar,  iniciem el descens.

14:00 – Fredes. Immediatament, pujarem als cotxes i anirem cap al restaurant.

14:30 – Dinar a l’Alberg de La Font Lluny. Menú tancat: escudella, carn d’olla, graellada de carns, postre, aigua, vi, gasosa i cafè. També es pot dinar de carmanyola al mateix alberg. Marqueu l’opció corresponent del dinar quan ompliu el formulari d’inscripció. Preu menú: 15€, a pagar el dia del viatge.

16:30 – Tornada