FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Cicle de projeccions hivern-primavera 2023: Gran Combin i Travessa Brunegghorn-Bishorn amb esquís, a càrrec de Jaume Ferret

El proper dijous 16 de febrer tindrà lloc la projecció “Gran Combin i Travessa Brunegghorn-Bishorn” amb esquís, a càrrec de Jaume Ferret.

ASCENSIÓ AL GRAN COMBIN DE GRAFENEIRE ( 4.314 m. )

Cap a finals dels anys 70 es va fer aquesta ascensió a un del cims més altius dels Alps, iniciant l’ascensió al poblet del Valais Suïs de Fionay i fent nit al antic refugi de Panossière ( actualment van fer un refugi nou, degut a que un allau sel va emportar ); l’endemà assoliríem al cim remuntant la gelera de Corbassiere i a la part alta fent camí pel perillós « Corredor », i pujant al final per l’aresta fins al cim.

TRAVESSA BRUNEGGHORN – BISHORN AMB ESQUÍS

Travessa de 3 dies per les valls del Valais Suïs, iniciant l’itinerari per la vall de Turtmann, refugi de Turtmann, Brunegghorn ( 3.833 m.), gelera de Turtmann, Refugi Tracuit, Bishorn ( 4.153 m.), i arribant al poblet de Zinal.

Es una bona travessa molt concorreguda per la facilitat de l’ascensió ambdós cims i que té vistes fantàsticas a l’entorn dels gnas cims d’aquesta regió; Matterhorn, Weisshorn, etc.

Us hi esperem a les 20:30 al local del CEB.