FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Escruela
Foto: Josep Escruela

Agenda / Activitats

Travessa pels Gegants d’Andorra

Cap de setmana de 4 i 5 de març de 2023
Travessa pels Gegants d’Andorra

Aquest és un repte adreçat a muntanyenques amb experiència en el terreny d’alta muntanya, ja que una part del recorregut ens farà transitar per terreny de cresta de roca amb presencia de neu… curt, però intens.

Programa:

L’aventura començarà a Arinsal, des d’allà caminarem cap a la cabana on dormirem situada a 2640 metres d’altitud. Després, qui vulgui, podrà seguir l’ascensió cap al pic de Medacorba (2913 m). Vistes espectaculars. Quan arribem de nou a la cabana haurem fet uns 1350 metres de desnivell de pujades i uns 280 de baixades.

El diumenge el pla A de l’excursió comença pujant al Pic Roca Entravessada (2927 m), La primera part de la pujada es fa per una elegant canaleta, en arribar al collet on finalitza, deixarem la motxilla abans de la pujada final. Despres de gaudir del cim baixarem a recuperar la motxilla i seguim avall cap al forat de malhivern, allà deixarem la motxilla i ens enfilarem per una canal, cap a la cresta i Pic de Baiau, (2886 m). El desnivell acumulat de tota aquesta part és modest, no arriba als 500 metres i la distància, menys de 1,5 kilòmetres.

Baixem al coll de Malhiverns (2823m). i ja només ens queda pujar al Comapedrosa, cim més alt d’Andorra (2939m). I ja la resta es tot de baixada cap a Arinsal.

Si la meteorologia no és perfecta (necessari per aquesta mena de recorreguts), passarem al pla B per a assolir els mateixos objectius però sense anar per la cresta.

Preu inscripció (inclou organització, guia de Cordada i material tècnic)

sòcies: 180€
sòcies 30*:175€
socis “60*”: 170€
no socis: 190€
* persones que sumen 30 ó 60 sortides com a sòcies de Cordada.

Altres despeses:

Viatge i menjar (propi i del guia), calculeu uns 30€ màxim +/- (es paguen in situ)

Veure fotos d’aquesta activitat: https://photos.app.goo.gl/2wRx5mMDr6WKHC427