FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: pagina web refugi Bertol
Foto: pagina web refugi Bertol

Agenda / Activitats

La Tête Blanche. Iniciació a l’alta muntanya als Alps (nivell mitjà/baix)

8 d'agost 2023 - 8 h / 12 d'agost 2023 - 20 h

Vall d'Aosta

Vall d'Aosta

La Tête Blanche. Iniciació a l’alta muntanya als Alps (nivell mitjà/baix) del 8 al 12 d’agost de 2023.

Del 8 al 12 d’agost (viatges el 7 i el 13).

Us presentem un recorregut fàcil que ens permetrà gaudir dels increïbles paisatges que es contemplen des d’aquest magnífic cim de 3711 metres, al que s’accedeix fàcilment sense escalar.

A qui va dirigit:
Persones amb experiència en travesses de senderisme, que vulguin introduir-se a l’alta muntanya alpina on caldrà adquirir coneixements sobre marxa per terreny glacial. Dificultat baixa, nivell físic mitjà.

Programa:

L’arribada a la vall d’Aosta l’heu de fer pels vostres mitjans: vehicle particular coordinat des de Cordada per compartir viatge o bé vol d’anada i tornada a Torí (en aquest cas vindrem a recollir-vos a l’aeroport).

Dia 8: Trasllat a la vall de Valpeline. Pujada al refugi de Nacamuli situat a 2818 m (pernocta ). Per arribar haurem de pujar una mica menys de 900 metres de desnivell, una entrada a l’activitat de forma senzilla a la qual li donarem un horari de 4/5 hores de caminar perquè inicialment el camí voreja un llac.

Dia 9: Pujarem al Coll Collon que, malgrat el seu nom, està a prop i només haurem de salvar menys de 300 metres de pujada, ja que el tenim a 3074 metres.

Baixarem a la famosa glacera d’Arolla fins a la cota 2506 m i des d’aquí començarem la pujada cap al refugi Bertol (pernocta) que està situat al coll del mateix nom, a 3311 m d’altitud. Ja només anar a passar la nit en aquest “refugi” justifica el viatge! Veure fotos.

La jornada la podrem fer en unes 6/7 hores màxim, a ritme xino-xano.

Dia 10: Des del refugi baixarem a la glacera de Mont Miné i més o menys des de cota 3150 iniciarem la pujada cap La Tête Blanche (3711 m). Només 600 metres i a gaudir de les increïbles vistes: La Dent d’Herens, El Cerví (Matterhorn), la Dent Blanche… Uf!!

De baixada anirem a cercar el coll de Valpeline (3.557 m), i des d’allà cap al Refugi d’Aosta on podrem per una paradeta abans de seguir avall fins al refugi Prarayer (2005 m). La jornada la farem en 7/8 hores, ja que farem moltes parades!

Dia 11: Baixada a l’Aparcament i trasllat a la Vall on farem activitat suau de recuperació a decidir sobre la marxa. De fet, aquest dia és un dia de reserva per si per temes de mèteo hem de variar plans. Pernocta a la Vall d’Aosta (a decidir).

Dia 12: Via ferrada Monte Emilius. Farem un canvi de xip i amb una motxilla lleugera i recolzats amb remuntador mecànic que ens facilita arribar a cotes altes ràpidament farem aquest itinerari que si el busqueu per internet veureu que el cataloga de Difícil, això està pensat per orientar a les persones que no fan muntanya i nosaltres a aquestes alçades d’activitat ja serem alpinistes iniciats, o sigui que la podrem fer bé. Des del cim ens acomiadarem de la Vall d’Aosta fixant segurament nous reptes pel futur… Pernocta a refugi Arbolle (2510 m).

L’excursió és de 12 km i la farem en unes 6/7 hores xino-xano.

Dia 13 Descens ràpid i viatge de tornada (cotxe particular o avió)

Preu inscripció (inclou guia de Cordada i material d’ús col·lectiu)

Sòcies: 370 €
Sòcies “30”: 365 € (persones que acumulen 30 sortides com a sòcies de Cordada).
Sòcies “60”: 360 € (persones que acumulen 60 sortides com a sòcies de Cordada).
No sòcies: 390 €
Altres despeses: transport dins la vall i refugis, seran uns 450 € (no inclou el cost del viatge a la Vall d’Aosta, que potser serà en avió (via Torí) o en cotxe particular