FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Estrenem el 2022 a Bésines (Haute Ariége)

Estrenem el 2022 a Bésines (Haute Ariége)

Si tens ganes d’entrar l’any envoltat de neu (hi haurà qui dirà… “quines ganes”!!)…

Seguim… doncs si ets de les que t’agrada l’ambient blanc i encara tens esma per agafar unes raquetes de neu i/o uns grampons i enfilar una vall solitària per anar a parar a un refugi on no trobaràs més que unes mantes i uns matalassos en bon estat…

Seguim… però tot molt bonic… Ja trigues en apuntar-te a aquesta sortida!!

Programa:

Dia 3: Sortim de Barcelona de bon matí. Enfilem cap a la Cerdanya i passat el túnel de Puymorens ens posarem en marxa per superar els 600 metres de desnivell que ens separen del refugi de Bésines (2101m). Un cop descarregats seguirem cap a la Portella (2333m) baixarem una mica per trobar les canaletes del vessant nord del Pic de Courtal (2600m).

Dia 4: Objectiu: Puig Pedrós de Lanós 2842 metres. Plat principal de l’activitat, pujarem aquest magnífic pic per la seva espectacular vessant Oest. En concret per la fàcil canal central. Baixem per la vessant est gaudint de les vistes del Pic Carlit amb l’estany de Lanós al nostres peus. Quin circuït més espectacular, ja tenim ganes d’anar-hi!!

Dia 5:  Farem un recorregut més curt que ens portarà als cims de Madides, de 2.663 m i el de Lanós de 2.660 m. Baixada a la Vall i tornada per estar a casa aviat i preparar-nos per rebre els “reis”, aquests sí que sempre son benvinguts!

En resum: és una activitat adreçada a muntanyencs i muntanyenques amb una mica de formació i experiència.

Dificultat tècnica global: Mitja, conèixer la progressió amb piolet i grampons i haver fet grimpada.

Esforç físic: Mig, entenent-se que estem parlant d’alta muntanya hivernal. Cal pensar que el primer dia hem de portar una motxilla pesada durant 600 metres de desnivell de pujada. Compteu 3 hores. La resta de les activitats son menys exigents.

Material: Atenció especial a les botes, al refugi no tenim font de calor. El sac de dormir haurà de ser bo, sense necessitat que sigui per a temperatures extremes (hi ha mantes al refugi). Es facilitarà llistat detallat del material a portar.

Preu (inclou organització i guiatge):

socis: 190€
socis “30”*: 185€
socis “60”*: 180€
no socis: 195€

* socis/es que sumen 30 ó 60 dies d’activitat a Cordada

Altres despeses: transport i menjar del guia, màxim uns 30€ (p/p)