FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Estada Certascan (alta muntanya nivell mig)

Estada Certascan (alta muntanya nivell mig)

Són pocs els refugis guardats que estiguin oberts en aquestes dates… i el de Certascan (2244m) està situat en un lloc preciós, al costat d’un dels llacs més grans dels Pirineus… doncs que més volem?
L’activitat està pensada per a persones que ja estiguin iniciades en la pràctica d’activitats d’alta muntanya de poca dificultat on esperem que sigui necessari fer servir el piolet i els grampons. Eventualment potser que sigui necessari anar encordats si les condicions de la muntanya ho fan aconsellable, si aquestes tècniques no les heu practicat mai, us recomanem que primer feu una formació.

Programa:

Primer dia: Viatge al Pallars + pujada al refugi seguint la vall de Romedo i els estanys del mateix nom, passant pel pla de Boavi. Una excursió tan maca que ens la prendrem amb calma per gaudir-la. Són mil metres de desnivell. Una bona presa de contacte!. Caminant calculem unes 5/6 hores i així segur que no fem curt…

Segon dia: Pujarem al Puy del cap de l’Estany (2603 m), després seguirem la carena cap al Pic de Colatx (2570m) completant el circuit per l’Estany de Colatx.
Si anem be de temps i ganes, podrem allargar la carena cal al coll Guiló i així gaudir de les vistes dels Estanys de Guiló. Ens passarem el dia per la muntanya així és que les hores de caminada les marcarà la meteo… Però per fer-se una idea, sense parades, unes 5/6 hores.

Tercer dia: L’objectiu principal serà el Pic de Certascan 2853 m que podrà fer tothom. Després, ja optatiu, qui vulgui podrà fer el Certascan Nord (2840m)… però s’haurà de fer grimpades i desgrimpades, terreny d’aventura.

Un cop de nou al Pic de Certascan baixarem pel mateix camí que hem pujat i de nou optatiu anirem cap al Pic de Guerossos i de baixada podem crestejar de nou cap a l’agulla de Guerossos… però tot això, sobre la marxa…

Quart dia: Anem de baixada, però serà molt ben aprofitada perquè farem un camí molt maco que ens porta a l’idíl·lic Estany de Naorte. Viatge de tornada per arribar a bones hores.

Preu (inclou organització i guiatge)

sòcies: 175 €
sòcies “30”*: 170 €
sòcies “60”*: 165 €
no sòcies: 180 €
*: persones que sumen 30 o 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada.

Altres despeses (es paguen “in situ”):
– Transport, allotjament (MP), inclosa la part del guia, màxim uns 220€