FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada
Foto: Cordada

Agenda / Activitats

Canigó vestit de blanc

Al Canigó no li calen gaires presentacions, és una de les muntanyes emblemàtiques i no ho és per casualitat, ja que és un imponent massís que s’aixeca a pocs quilòmetres del mar, per tant omnipresent.

A l’estiu, una pista forestal ens acosta al refugi de Cortalets i en poc temps hi arribem; en canvi a l’hivern aquesta pista està tancada al transit i l’accès més curt es fa des de Valmanya.

Aquesta aproximació en si ja és una bona excursió i més encara com la farem nosaltres, ja que sumarem 300 metres més del que es habitual per poder arribar a un mirador privilegiat que ens permetrà enamorar-nos de la muntanya des de molt a prop.

En total 1.400 metres de desnivell de pujada que poden semblar molt, però com que l’excursió es completa amb una baixadeta de 350 metres per arribar al refugi i és tot el que ens proposem fer a la primera jornada, estem parlant d’una caminada d’unes 6-7 hores a ritme d’anar a gaudir.

Com que al l’hivern no hi ha els guardes, haurem de portar-nos el menjar.

El diumenge anem a totes. Des del refugi només ens queden superar uns 650 metres de desnivell. L’ascensió al pic la farem sense pes a la motxilla. Pel fons de la vall ens acostarem a un corredor poc difícil que dona accés a la bretxa Durier. Aquesta porta ens deixa pas a un bonic i fàcil corredor més estret (sense neu li diuen “la xemeneia”) que ens porta directes al cim. Tot plegat una pujada fantàstica.

La baixada la farem per la ruta “normal”. Recollirem els trastos al refugi i baixarem fins al pàrquing.

Preu: inclou organització, guiatge i material tècnic.
Socis: 115 €
Socis “30”: 110 €
Socis “60”: 105 €
Preu no socis: 120 €
Altres despeses: transport (es paga “in situ”): uns 25 €

Si no es disposa d’assegurança FEEC (modalitat C), cal sumar 7,40 € a la inscripció.