FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada
Foto: Cordada

Agenda / Activitats

Ascensions a Ordesa i Mont Perdut

Ascensions per primers d’any, del 2 al 5 de gener, a Ordesa i el Mont Perdut.

Iniciem les sortides d’alta muntanya al Parc d’Ordesa i Mont Perdut. L’activitat tindrà un perfil baix pel que fa als requisits tècnics, però sense oblidar-nos l’època que estem i que, per tant, caldrà l’equipament necessari i un suficient nivell de forma física. És una proposta pensada per a excursionistes que volen gaudir de la muntanya hivernal.

Programa:

Dia 2: viatge a la vall, pujada al refugi de Goriz (2.200 m) per l’espectacular camí “senda de los cazadores”. Normalment, hauria de poder fer-se en unes 5 hores, nosaltres li’n dedicarem 7, així podrem fer fotos. Arribant al refugi amb les últimes llums del dia, en tenim prou. Són 850 metres de desnivell positiu.

Dia 3: ascensió a la bretxa de Roland (2.807 m) i al Taillón (3.144 m).
Farem un recorregut diferent entre l’anada i la tornada, per fer-ho una mica més variat. Hi haurà una part optativa: la pujada al Taillón, són 350 metres; qui no vulgui pot esperar a la Bretxa.
El mínim: Goriz – Bretxa són uns 700 metres de desnivell positiu acumulat.

Dia 4: ascensió al Mont Perdut (3.348), per la ruta de “La Escupidera”, la tradicional. És el tercer cim més alt dels Pirineus. Haurem de salvar 1.150 metres de desnivell positiu.

Dia 5: descens per la ruta més famosa de la Vall d’Ordesa, la que passa per la Cola de Caballo, las Gradas de Soaso, las Cascadas… Encara que hagis passat mil cops, no cansa mai! Tornada cap a casa a una hora prudent per estar sobradament al sopar de la nit de Reis.

Persones sòcies: 170 €
Sòcies “30”* 165 €
Sòcies “60”* 160 €
No sòcies: 180 €

*Persones que sumen 30 o 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada.

Altres despeses pròpies + del guia i que es paguen “in situ” (allotjament, menjar), compteu un màxim de 200€ + transport (màxim 25 €).