FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada
Foto: Cordada

Agenda / Activitats

Alpinisme alta muntanya nivell mitjà: pics Infierno i Gran Facha, Vall de Tena

Picos Infiernos i Gran Facha (alta muntanya nivell mitjà).

Acomiadem les activitats d’alta muntanya d’aquest 2023 fent una estada al refugi Bachimaña (2.190 m). L’activitat tindrà un perfil tècnic de nivell mitjà, però sense oblidar-nos l’època que estem i que, per tant, caldrà l’equipament necessari i un suficient nivell de forma física. És una activitat pensada per a excursionistes que volen gaudir de la muntanya hivernal sense massa complicacions.

Programa

Dia 27: viatge a la vall, pujada al refugi de Bachimaña tot passant pels ibones de Serrato i Labaza. Jornada tranquil·la d’introducció, 860 metres de desnivell acumulat.

Dia 28: ascensió al Pico del infierno Occidental (3.073 m). Espectacular excursió que no té una dificultat especial.
En principi anada i tornada pel mateix camí. Com que no és circular, cada persona escull fins a on puja… esperem que totes al cim! Uns 900 metres de desnivell positiu acumulat. Si tot el grup en té ganes, podem fer travessa circular, però ho decidirem sobre la marxa. Segons les condicions de la meteorologia, de la muntanya i del grup.

Dia 29: ascensió al Gran Facha. Ens enfilarem a aquesta piràmide colossal, l’altre 3.000 important de la zona… encara que per poc… 3005! El mateix que el dia anterior, cadascú decideix (màxim uns 850 m de desnivell positiu acumulat). Tornada cap al refugi i ja després cap a Balneario de Panticosa. Cap a les 17 h màxim, per poder fer el viatge de tornada sense estrès.

Preus

Persones sòcies: 145 €
Sòcies “30”* 140 €
Sòcies “60”* 135 €
No sòcies: 155 €

*Persones que sumen 30 o 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada.

Altres despeses: pròpies més el guia i que es paguen “in situ” (allotjament, menjar), compteu un màxim de 125 € i transport (màxim 25 €).