FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada
Foto: Cordada

Agenda / Activitats

Alpinisme al pic de Rulhe: alta muntanya nivell mitjà-baix

El cap de setmana de l’11 i 12 de maig anem fem alpinisme al pic de Rulhe (2.783 m).

Aquest pic està situat una mica més al nord d’Andorra, però és tan maco que un dia o un altre s’ha de trobar el moment per anar a fer-lo.

La ruta no és difícil, però anant en època en què el refugi encara no està guardat incrementem una mica la dificultat, ja que haurem de carregar el sac i els aliments.

Programa:

Dissabte 11: punt de trobada acordat entre els participants per passar ja junts el Túnel de Cadí, després el de Puymorens i endinsar-nos cap a Arieja (Occitània). Finalment, ens endinsem en una bonica carretera que ens porta per la vall de l’Alston fins a l’aparcament situat ja a 1700 metres.

En menys de dues hores de caminar estarem ja al refugi Rulhe (2.190 m). Després de descarregar pes, continuarem l’excursió amb l’imprescindible per anar a visitar l’estany de Juclar, que té una forma curiosa de ferradura (2.330 m).

Diumenge 12: farem un petit circuit circular per fer el pic Rulhe, pujant primer per una de les canals oest i baixant per la banda nord (via normal). Passem de nou pel refugi, recollim i cap a casa. La idea és que màxim a les 15 h comencem el retorn de tal manera que a les 19 h s’hauria d’arribar a Barcelona, a temps per votar. Igualment, és recomanable fer el vot per correu per a assegurar-se’n.

Dificultat: activitat de nivell mitjà. Cal haver practicat la grimpada i haver fet ús de piolet i grampons.

Preu inscripció (inclou organització, guia de Cordada i material tècnic):

Sòcies: 145 €
Sòcies 30*: 140 €
Sòcies “60*”: 135 €
No sòcies: 165 €
*persones que sumen 30 o 60 sortides com a sòcies de Cordada.

Altres despeses: viatge, allotjament i menjar (propi i del guia), calculeu uns 35 € màxim +/- (es paguen in situ).