FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada
Foto: Cordada

Agenda / Activitats

Alpinisme a la cresta Espades-Posets

La cresta Espades-Posets és molt atractiva estèticament i una forma ben interessant de coronar el segon cim més alt dels Pirineus.

És una activitat per a persones que tinguin experiència en activitats d’alta muntanya, amb probable presència de neu a les valls i a qui no espanti fer passos de grimpada de segon grau ni transitar per aèries arestes.

Cal una bona forma física, ja que són uns 1.300 metres de desnivell acumulat en uns 10 kilòmetres (de refugi a refugi). Tot dependrà de com trobem la neu.

Indubtablement és un repte.

Programa:
Dissabte 15: sortida de Barcelona. Viatge cap al pàrquing Espigantosa 4,5 hores amb parada. Pujada al refugi Angel Orus. 2,5 hores. Un cop instal·lades, farem excursió cap a la Tuqueta Blanca (2.325 m). Tornada al refugi per estar a taula a l’hora de sopar.

Diumenge 16: la sortida de sol ens agafarà al Diente Royo, primer dels tresmils que farem. Seguim per la cresta d’Espades sumant quatre tresmils i en unes 5 hores ens plantem al cim del Posets (3.375 m), preveient aquest horari tot i que siguin menys de 3 kilòmetres, ja que quan es va per cresta, es va lent.

La baixada ens demanarà unes altres 5 hores. Si tot va bé, arribem màxim a les 18 h al pàrquing, i així arribem a casa a una hora acceptable.

Preu inscripció (inclou organització, guia de Cordada i material tècnic):

Sòcies: 180 €

Sòcies 30*: 175 €

Sòcies “60*”: 170 €

No sòcies: 200 €

*persones que sumen 30 o 60 sortides com a sòcies de Cordada.

Altres despeses:
Allotjament al refugi Angel Orús. Viatge, allotjament i sopar, propi i del guia, calculeu uns 60 € +/- (es paguen in situ).