FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

SORTIDA EN DIMECRES: Castell de Verdera, 100 cims (Alt Empordà)

Distància 9,5 km
Desnivell 605 m

1 de desembre 2021 - 7.00 - 17.00

Palau de Savadera

Palau de Savadera

Preu soci: 0 €, soci virtual: 5 €, no soci: 10 €

Sortida pel Parc Natural del Cap de Creus des del poble de Palau Savardera fins a arribar al cim del Castell de Savardera o Castell de Verdera (682 m), un “100 cims” essencial situat al bell mig de l’Alt Empordà i que conser-va restes d’un castell medieval construït entre els s. IX i XIII. Pel camí veurem diversos dòlmens, para dòlmens i menhirs fins a arribar al cim i ja de tornada passarem per l’antic monestir romànic de Sant Pere de Rodes. Des del cim gaudirem d’unes magnífiques vistes sobre tot el Cap de Creus, l’Alt Empordà, les Alberes, Canigó, el Rosselló i bona part del Pirineu Oriental.

El punt de sortida serà l’aparcament de la Font Nova als afores de Palau Savardera.

Itinerari: Font de Dalt, Menhir de Poet, Dolmen de la Fontasia, Cova de la Veta Negra, Castell Savardera, Monestir de Sant Pere de Rodes, Ermita de Santa Helena, Mas Ventós, Dolmen de la Muntanya d’en Caselles, Font de Dalt

Important: Opció de visitar l’antic monestir benedictí de Sant Pere de Rodes i pendents de rebre resposta per part de Patrimoni de la Generalitat per poder fer una visita guiada en grup. (Preu de la visita no guiada: 6 € i els majors de 65 anys 4 €)

Durada: 3.30 h més parades, dinar i visita al monestir

Esmorzar: 9.30 h al bar/restaurant Ca la Julia just a l’entrada de Palau Savardera per començar la caminada sobre les 10 h.

Dinar: Carmanyola.

Trobada: 7 h a Fabra i Puig