FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 264

Suïssa amb esquís: Wild West Obertland

Gener-febrer 2016

Esquí de muntanya a l’Oberland

MONTSE BACARDIT I CARLES LLUCH

El sector ponentí del massís de l’Oberland no és tan alt com el central, però mostra al·licients ben elevats per realitzar-hi formidables travesses amb esquís de muntanya. Benvinguts a la Suïssa blanca.

Entrevista Jordi Magriñà

ORIOL SALES

El nom de Jordi Magriñà va lligat a diverses expedicions catalanes dels anys 80 i 90 als cims més alts de la Terra. Avui en Jordi continua escalant i assumint responsabilitats a la FEEC, des d’on reflexiona sobre l’alpinisme i la formació en el món de la muntanya.

Alpinisme al massís de la Maladeta

PAKO CRESTAS

Les línies de neu, gel i mixt més altes del Pirineu es troben al massís de la Maladeta, ja que aquest és el més elevat de la serralada. Ressenyem les principals vies d’alpinisme de la capçalera de la vall de Vallhiverna.

Muntanyes de Portbou

FRANCESC XAVIER GREGORI

La vall de Portbou, culminada pel puig de Querroig, s’endinsa als confins nord-orientals de Catalunya. Caminem per terres empordaneses, pobles de pescadors i cims que han vist contrabandistes, exiliats i ara excursionistes.

Ressenyes d’escalada

ARMAND BALLART

Des dels anys 40 del segle passat, la divulgació de les vies d’escalada ha esdevingut l’eina principal per consolidar un patrimoni vertical en expansió. Després de 75 anys, el fenomen continua i adopta les noves tecnologies com a mitjans d’informació i difusió.


Crèdits

VÈRTEX 264, GENER-FEBRER 2016

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Francesc Vila

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Jordi Fortuny, Jordi Lalueza, Josep Llusà, Xavier Maduell, Glòria Martí, Pep Mata, Jordi Merino, Anna Mongay, Vicent Partal, Carme Porta, Agustí Sala, Lluís Simó i Joan Tutusaus.

SECCIONS
Actualitat: Elisenda Palou
Opinió: Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach i Ester Sabadell.
Estil alpí: Laura Piferrer
Escalada esportiva: Marieta Cartró
Vies noves: Armand Ballart
Muntanyes de paper: Judit Baseiria

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Montse Bacardit, Armand Ballart, Pako Crestas, Francesc Xavier Gregori, Carles Lluch, Josep Llusà, Alba Lozano, Anna Mongay, Oriol Sales, Ivan Torres.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Maria Antonio, Gerard Artal, Xavi Azagra, Oriol Baró, Òscar Cadiach, Roger Cararach, Enrique Fernández, Jordi Gutiérrez, Llucià Hernández, Jaume Llanes, Jaume Oliveras, Santi Padrós, Carlos Pérez, Montse Timoneda.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: lectors.vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: