FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 253

L’Alta Garrotxa: una terra indòmita

Març-abril 2014

La Garrotxa més enlairada

JUDIT BASEIRIA

El puig de Comanegra és el sostre d’una de les quaranta-una comarques catalanes, la Garrotxa. Una excursió des de la bucòlica vall d’Hortmoier hi mena entre rierols, cims i boscos frondosos.

La Garrotxa més feréstega

JOAN PORTELL I PERE RIFÀ

La novel·la La punyalada, de Marià Vayreda, es desenvolupa a la vall de Sant Aniol. Llegir els seus fragments i resseguir els seus paisatges significa descobrir la zona segurament més emblemàtica de l’Alta Garrotxa.

Entrevista Núria Picas

JOAN TUTUSAUS

«M’agrada molt més escalar que córrer», diu la sorprenent Picas, una de les millors atletes d’ultraresistència del món. Però ben mirat, córrer com ho fa ella és escalar fins al cel.

Psicologia i esports de muntanya

SÍLVIA ALSINA

La concentració, l’autocontrol, l’estabilitat emocional o el treball en equip haurien de ser elements ingràvids que omplissin la motxilla de tota personalitat muntanyenca. Parlem de l’elemental factor mental.

Volta al Canigó

XAVIER GRIVÉ

L’arribada del bon temps convida a recórrer els massissos pirinencs de més anomenada. Altre cop el Canigó, una altra volta al mite.

Costa Brava amb caiac

JOSEP MULA

De vegades convé modificar la perspectiva d’un paisatge per copsar-ne més llums i racons. Aquí el canvi és radical: de la terra a l’aigua, del calçat de muntanya al caiac de mar.


Crèdits

VÈRTEX 253, MARÇ-ABRIL 2014

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Francesc Vila

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Jordi Fortuny, Jordi Lalueza, Josep Llusà, Xavier Maduell, Glòria Martí, Pep Mata, Jordi Merino, Anna Mongay, Luis Ortiz de Zevallos, Vicent Partal, Carme Porta, Agustí Sala, Lluís Simó i Joan Tutusaus.

SECCIONS
Actualitat: Elisenda Palou
Opinió: Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach i Ester Sabadell.
Vies noves: Armand Ballart
Món alpinístic: Pep Soldevila
Escalada esportiva: José Enrique Agustí
Novetats editorials: Joan Escalé

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Sílvia Alsina, Oriol Baró, Judit Baseiria, Juan Manuel Borrero, Jordi Bou, Adrien Boulon, Edu G. Brocal,
Jordi Canyameres, M. Alba Capdevila, Xavier Casillanis, Cristian Checa,
Oriol Clavera, Raúl Comino, Pako Crestas, David Gambús, Núria Giménez, Xavier Grivé, Mateusz Haladaj, David Holgado, Alex Huber, Yasmín Mahmoud, Bego Masdefiol, Josep Mula, Xavier Pérez-Gil, Joan Portell, Pere Rifà, Eudald Ros, Jordi Saragossa, Oriol Simon, Joan Tutusaus, Alfons Valls i Mikel Zabalza.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: lectors.vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Ima Ferri i Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Distribuciones MOR

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: