FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 287

Hohe Tauren, Tirol amb esquís

Novembre-desembre 2019

Esquí de muntanya al massís de Hohe Tauern. Carles Lluch

Una travessa al voltant del quart cim més elevat d’Àustria, el Grossvenediger (3.660 m), visita diferents glaceres, pics, crestes i refugis dels Alps de llevant. Descobrim el massís de Hohe Tauern, les altes muntanyes del Tirol oriental.

Catalonia Trek Festival a les comarques tarragonines. Josep Llusà

Si fa tres anys el Catalonia Trek Festival de la FEEC va recalar a l’Alt Empordà, el maig vinent les activitats s’endinsaran a les comarques tarragonines. La Costa Daurada, les serres pròximes i les Terres de l’Ebre seran l’eix que vertebrarà la segona edició d’aquest gran festival del senderisme i la cultura excursionista, l’any del centenari de la Federació.

Entrevista a Alex Txikon. Marc Cornet

L’alpinista biscaí ha pujat onze dels catorze vuitmils de la Terra. Tots els ha fet sense oxigen i alguns a l’hivern o per itineraris allunyats de les rutes normals. Alex Txikon ens parla dels seus nous reptes i reflexiona sobre diferents qüestions controvertides del món de l’alpinisme actual.

Wadi Rum, el desert vertical. Roger Cararach

Al sud de Jordània, en ple Orient Mitjà, hi ha un uadi desèrtic flanquejat per desafiadors monòlits rocosos. Muralles de gres amb fissures, forats i relleus irreals constitueixen el plaer i repte dels escaladors en una de les Meques mundials de l’escalada de via llarga.

Crèdits

VÈRTEX 287, NOVEMBRE-DESEMBRE 2019

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya – Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Luis Alfonso, David Ariño, Armand Ballart, Judit Baseiria, Rosa M. Bosch, Dani Brugarolas, Roger Cararach, Núria Casaldàliga, Júlia Casanovas, Eliseu T. Climent, Marc Cornet, Pere Esteban, Enric Faura, M. Teresa Llavina, Carles Lluch, Josep Llusà, Alícia Masriera, Laura Piferrer, Jesús Jordi Pinatella, Montserrat Puig, Ester Sabadell i Alex Txikon.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Montse Bacardit, Joan Cardona, Edu Català, Raúl Comino, Jordi Costa, Francesc Cots, Eduard Garcia, Txema Garcia, Ester Godina, Carla López, Sergi Mingote, Anna Mongay, Albert Segura, Pep Serra, Marc Toralles i Santiago Valerga.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab – Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.

Membre de:

Amb el suport de: