FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 297

Entrepyr, la unió dels refugis pirenaics

Setembre-octubre 2021

ENTREPYR, connexió transfronterera entre refugis – Josep Llusà

ENTREPYR és un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional que vol aconseguir una cooperació transfronterera permanent i proporcionar als refugis pirinencs unes eines de promoció internacional innovadores. Us convidem a conèixer aquesta plataforma global que pretén que desapareguin definitivament les fronteres entre refugis dels Pirineus.

Foto de portada: Preparant l’espai de descans al refugi de Vallferrera (FEEC). Foto: Pau Aguilera.

Camí Oliba, un museu a l’aire lliure – Associació Rutes del Romànic

El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR 151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català, per seguir-lo a peu o adaptat per a BTT. El seu traçat uneix Montserrat i els Pirineus, al pas del Bages, el Moianès, Osona i el Ripollès. El Camí Oliba se’ns presenta com un autèntic museu al mig de la natura: cultura i esport al cor de Catalunya.

Centre Excursionista Els Blaus, 101 anys – Pau Vinyes

L’any passat en va fer cent de la creació del Centre Excursionista Els Blaus. El succés va tenir lloc a l’antiga vila de Sarrià, que avui és un barri de Barcelona, i va coincidir amb l’any de fundació de la Lliga de Societats Excursionistes de Catalunya, precursora de la FEEC.

Entrevista a Albert Guàrdia – Marc Cornet

“Amputat, discapacitat? Que em diguin com vulguin. Jo soc l’Albert i em falta una cama”. Així es defineix el pioner de la paraescalada al nostre país. Als seus 36 anys, l’Albert Guàrdia és campió de Catalunya, d’Espanya i del món i somia a participar, algun dia, en uns jocs paralímpics.

Massís de Larra, unes Dolomites al Pirineu – Àlex Domec

El massís càrstic de Larra, al sector occidental dels Pirineus, presenta un paisatge atípic que no sovinteja a la serralada, amb grans extensions de roca calcària dominant prats i boscos. L’anomenada Ruta de las Golondrinas s’endinsa en aquestes valls i recorre les capçaleres d’Ansó, Roncal-Belagua i País Basc francès.

Cims amb BTT, de repte en repte – Xavier Carbonell

La bicicleta tot terreny no només resulta ideal per efectuar travesses, sinó també per assolir el cim de certes muntanyes. És més dur que fer-ho a peu, però la recompensa no s’oblida fàcilment. Del Port a l’Albera, del Pirineu a la costa passant per la Catalunya interior, pedalarem per la nostra geografia esperonats pel repte dels 100 Cims, ara amb BTT.

Crèdits

VÈRTEX SETEMBRE - OCTUBRE 2021

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO:

Luis Alfonso, Sílvia Arau, Armand Ballart, Jordi Bas, Judit Baseiria, Aina Bosma, Dani Brugarolas, Xavier Carbonell, Rita Casals, Eliseu T. Climent, Marc Cornet, Jordi Corominas, Àlex Domec, Pere Esteban, Jesús Jordi Pinatella, Jose Lloret, Josep Llusà, Marc Pinsach, Ester Sabadell, Aleix Serra, Marina Simó, Iñigo Soteras, Bernat Vilarasau i Pau Vinyes.   

COL·LABORADORS GRÀFICS:

Pau Aguilera, Juan Manuel Borrero, Marc Borrull, Edu Català, Josep Maria Costa, Jordi Fernández, Jonatan García, David Guiu, Adrià Martínez, Roger Mestres, Pierre Meyer, Anna Mongay, Jan Novak, Òscar Rodbag, Pep Serra, Scott Sleigh, Pat Soler, Emili de Tomàs i Joan Vidal.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: