FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 272

El primer català

Maig-juny 2017

Ferran Latorre i els catorze vuit mils: Xavier Maduell

L’ascensió de Ferran Latorre a l’Everest ha culminat el seu projecte d’escalar les catorze muntanyes de més de vuit mil metres del món. Repassem la brillant trajectòria alpinística del primer català que ho aconsegueix.

Excursions a la vall de Lord. Pako Crestas 

La vall de Lord amaga uns camins que no són gens de pas per pujar a l’alt Pirineu, però que enfilen unes muntanyes centrals del Prepirineu català. Amb Sant Llorenç de Morunys com a epicentre, caminem per rases i cims al nord del Solsonès.

Entrevista Mercè Aniz: Josep Llusà i Quim P. Casadesús 

Mercè Aniz és la directora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici des de fa prop de trenta anys; una figura i un lloc privilegiats per parlar de la gestió dels espais naturals, però també del turisme, els refugis, els senders i els rescats.

Senja, una perla a l’àrtic noruec. David Balcells

L’illa de Senja sintetitza tots els paisatges del país al qual pertany, Noruega. Caminar-hi significa perdre’s entre pics escarpats i fiords profunds, a mig camí del cercle polar àrtic al cap Nord.

Meteomuntanya. Pere Esteban i Aleix Serra

El Servei Meteorològic de Catalunya i la FEEC van presentar, el novembre passat, el portal meteomuntanya en un acte celebrat a l’Observatori Fabra de Barcelona. El nou lloc web ofereix informació meteorològica dels principals massissos catalans.

 

Crèdits

VÈRTEX 272, MAIG-JUNY 2017

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Jordi Fortuny, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina,  Vicent Partal, Carme Porta, Ester Sabadell, Lluís Simó i Joan Maria Vives. 

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO:  Mercè Aniz, David Balcells, Armand Ballart, Judit Baseiria, Rosa M. Bosch, Marieta Cartró, Núria Casaldàliga, Eliseu T. Climent, Pako Crestas, Pere Esteban, Enric Faura, Peter Habeler, Kilian Jornet, Ferran Latorre, Josep Llusà, David Munilla, Laura Piferrer, Marc Pinsach, Ester Sabadell, Aleix Serra, Ivan Torres, Òscar Turull i Xavier Vinyals.

COL·LABORADORS GRÀFICS:  Juan Manuel Borrero, Xavier Capdevila, Conchi Ciurana, Xavier Clotas, Enric Franco, Gerard Garreta, Albert Giné, Francesc Grau, Anna Mongay, Jaume Montané, Mariona Orfila, Pep Serra, Just Sociats, Pat Soler, Miquel Taverna i Charizze Wong.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez /Xavier Molina

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: