FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 279

Donasà, eden de valls, pics i estanys

Juliol-agost 2018

Travessa pel Donasà. Pito Costa

Quan parlem del Pirineu oriental, generalment pensem en les muntanyes de Núria, Canigó, Carlit o Cerdanya. Però encara queden contrades isolades i solitàries al sector est de la serralada. Una d’aquestes és la comarca del Donasà, un museu natural de primer ordre enclavat al nord del Capcir, entre els rius Aude i Arièja.

Dolomites de Sesto, camins i vies ferrades. Àlex Domec

És prou conegut l’interès que les Dolomites susciten en els amants dels esports de muntanya. Una formidable travessa ens enfilarà per vessants escarpats a través de corriols i senders equipats a les muntanyes de Sesto, la fascinant zona que va veure néixer les vies ferrades.

Entrevista a Núria Garcia Quera. Agustí Estruga

La Núria Garcia Quera és una escriptora arrelada des de fa més de trenta anys al Pallars, on ha emprès diversos projectes lligats a la literatura, l’edició i el turisme de muntanya. Són motius més que suficients per entrevistar una de les descendents dels fundadors de la centenària llibreria excursionista Quera.

La Sierra Nevada californiana. Oriol Estefanell

El John Muir Trail enllaça diferents parcs nacionals de la costa oest dels Estats Units. Realitzar-lo de punta a punta, en solitari i autosuficiència, suposa un repte majúscul. L’itinerari supera els quatre mil metres d’altitud i s’endinsa a la Sierra Nevada, la Califòrnia més muntanyosa.

Crèdits

VÈRTEX 279, JULIOL-AGOST 2018

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep Maria Arias, Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Jordi Fortuny, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Vicent Partal, Carme Porta, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Mònica Aguilera, Armand Ballart, Judit Baseiria, Sergi Boixader, Dani Brugarolas, Núria Casaldàliga, Eva Cervelló, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Àlex Domec, Oriol Estefanell, Pere Esteban, Agustí Estruga, Enric Faura, Núria Garcia Quera, Josep Llusà, Albert Masó, Òscar Masó, Laura Piferrer, Marc Pinsach, Francesc Prat, Oriol Sales, Marta Sánchez, Aleix Serra, Josep Maria Torras i Ivan Torres.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Xavier Capdevila, Edu Català, Raúl Comino, Xavier Esteve, Quim Farrero, Emili Giménez, Frank Kretschmann, Òscar Màrquez, Ton Massagué, Sergi Mingote, Anna Mongay, Jaume Oliveras, Carlos Pérez, Sonia Rivarola, Eudald Ros, Eduardo Ruano, Pep Serra, Jordi Serrat, Rai Suñé, Pere Trilla i Guillem Ullastre.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez 

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: