FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 257

Collsacabra i les Guilleries: terra de cingleres, Boscos i Barrancs

Novembre-desembre 2014

Collsacabra i les Guilleries

PERE MARTÍNEZ i PAKO CRESTAS

Collsacabra, a Osona, destaca pels seus cingles i les escalades que s’hi poden fer. Les Guilleries, al nord de la Selva, són un mar de boscos i cims suaus per a perdre-s’hi caminant. Us presentem un seguit de propostes per a tots els gustos.

Entrevista Silvestre Barrientos

ALFONS GASTÓN

Ser jove i excel·lir en l’escalada en roca, en gel i en l’alpinisme més genuí no és fàcil. Però és que tampoc és fàcil escalar com en Silvestre Barrientos, membre d’una nova i no gaire gran fornada d’alpinistes catalans.

50 anys del Dia del Camí de Muntanya

LLUÍS BALSELLS i ALBERT SEGURA

Les entitats excursionistes del sud de Catalunya van instituir el Dia del Camí de Muntanya l’any 1965. L’octubre passat en van celebrar el 50è aniversari i van recuperar a la serra de Cardó i al massís del Port dos dels innumerables senders de les comarques meridionals del país.

Esquí de muntanya a Aigüestortes

GERARD VILA

Començar una travessa hivernal a la vall Fosca, endinsar-se a Aigüestortes i saltar a Sant Maurici només pot fer que delícies als esquiadors de muntanya ben preparats. Benvinguts al paradís blanc.

Joan Vinyoli, un poeta damunt les carenes

PEP SOLÀ

Fa un segle va néixer Joan Vinyoli, un poeta barceloní que va trobar en la muntanya una de les seves fonts principals d’inspiració. Coneguem alguns detalls de la vida i l’obra de qui va escriure: «Estic ple de muntanyes».


Crèdits

VÈRTEX 257, NOVEMBRE-DESEMBRE 2014

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Francesc Vila

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Jordi Fortuny, Jordi Lalueza, Josep Llusà, Xavier Maduell, Glòria Martí, Pep Mata, Jordi Merino, Anna Mongay, Luis Ortiz de Zevallos, Vicent Partal, Carme Porta, Agustí Sala, Lluís Simó i Joan Tutusaus.

SECCIONS
Actualitat: Elisenda Palou
Opinió: Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach i Ester Sabadell.
Estil alpí: Laura Piferrer
Escalada esportiva: Marieta Cartró
Vies noves: Armand Ballart
Muntanyes de paper: Judit Baseiria

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Joan Aguilar, Jaume Altadill,
Àngels Balastegui, Cristina Ballesta, Lluís Balsells, Silvestre Barrientos, Mada B. P., Mireia Bel, Ramon Boix, Francesc Xavier Cabrero, Montse Casalí, Josep Casanovas, Oriol Clavera, Elies Coll, Pako Crestas, Josep Maria Esquirol, Oriol Fabré, Gerard Garreta, Alfons Gastón, Marta Junyent, Jordi Lalueza, Pere López, Pere Martínez, Sergi Martínez, Benoit Montfort, Javi Pec, Miquel Pérez, Ivan Ruiz, Josep Sancho, Albert Segura, Pep Solà, Toti Valés, Fran Vaquer, Álex Vicedo, Gerard Vila i Ramon Vinyeta.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: lectors.vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Ima Ferri i Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Distribuciones MOR

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: