FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 269

Caucas, Euràsia Blanca

Novembre-desembre 2016

Esquí de Muntanya al Caucas. Pito Costa
Euràsia Blanca
Les Valls d’Adyrsu, Adysu i Donguzorum configuren un terreny espectacular per a la pràctica de l’esquí de travessa a cavall de Rússia i Geòrgia. Traçarem itineraris blancs pel Caucas central sota la vigilància de l’Elbrus, el sostre d’Europa.

50 anys de Vèrtex. Xavier Maduell
Un repàs de la història del mig segle de la revista Vèrtex. Recordem aquells reportatges i portades que han marcat les cinc dècades d’existència de la publicació i parlem amb els protagonistes que l’han feta evolucionar fins avui.

Entrevista Carles Albesa. Xavier Maduell
El primer director de Vèrtex ens parla de la seva experiència personal en els orígens de la publicació l’any 1966. Albesa resumeix el seu recorregut per la muntanya i explica quin era l’objectiu principal de la revista quan va néixer.

Senderisme i cultura a la Costa Brava. Josep Llusà
La primavera del 2017 la Costa Brava acollirà el Catalonia Trek Festival. La trobada girarà al voltant de l’E12, el sender europeu de la Mediterrània, que a casa nostra coincideix amb el GR92.

Medicaments i oxigen a l’alta muntanya. Anna Carceller
Posem a debat l’ús de medecines preventives a les gran altures amb l’objectiu d’evitar els símptomes derivats de l’altitud i augmentar el rendiment. Analitzem les conseqüències de l’ús d’oxigen i altres medicaments que alguns prenen a fi de superar uns reptes alpinístics per als quals potser no hi estan preparats.

Crèdits

VÈRTEX 269, NOVEMBRE-DESEMBRE 2016

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Jordi Fortuny, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina,  Vicent Partal, Carme Porta, Ester Sabadell, Lluís Simó i Joan Maria Vives. 

SECCIONS
Actualitat: Núria Casaldàliga 
Opinió: Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach i Ester Sabadell.
Estil alpí: Laura Piferrer
Escalada esportiva: Marieta Cartró
Vies noves: Armand Ballart
Muntanyes de paper: Judit Baseiria

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Anna Carceller, Pito Costa, Josep Llusà i Ivan Torres.

COL·LABORADORS GRÀFICS:  Nil Alcubilla, Xavi Arnau, Gerard Artal, David Borrat, Núria Busquets, Xavier Capdevila, Joan Domènech, Marina Geli, Enric Granollers, Llucià Hernánandez, Pep Hubach, Ferran Lozano, Joan Macaya, David Macià, Xavier Martorell, Oriol Mestre, Tim Mosedale, Edurne Pasaban, Marcel Puig, Ivan Rocamora, Marc Subirana, Guillem Ullastre i Bernat Vilarrassa.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez /Maribel Gavaldà

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: