FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 265

Cara nord de Montserrat: les escalades imprescindibles

Març-abril 2016

Escalada a la cara nord de Montserrat

ALBERT CANTENYS, CARLOS PÉREZ, LUIS MANZANEDA

L’ampla façana septentrional de Montserrat , des del Cavall Bernat fins a la paret nord de les Agulles, conté alguns dels itineraris de via llarga més clàssics de Catalunya. Us presentem una selecció de bones ressenyes, grans fotos i vivències intenses.

Entrevista Edu i Francisco Marín

XAVIER MADUELL

La cordada familiar més potent de l’escalada catalana afirma: “L’objectiu de l’escalada és ser feliç i no pas apuntar-se una xifra determinada”. Per ser feliços, l’Edu i el seu pare Francisco Marín han retornat als seus orígens alpinístics, allà on les xifres no aconsegueixen explicar les grans activitats.

De l’Aran al Delta amb bicicleta de muntanya

ELISEU T. CLIMENT

Cada vegada s’organitzen més curses i traveses amb BTT, però n’hi ha una que es planteja per etapes, en autosuficiència i a través de tot el ponent de Catalunya. És la CAT700 i la ressenyem en aquesta Vèrtex.

Marxa pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

EVA MARTÍNEZ

El setembre passat es va crear un nou Parc Natural a Catalunya. Té un nom molt llarg, però sintetitza l’ingent valor patrimoni natural i cultural del l’alt Ripollès. La Marxa del Parc del creua de punta a punta.

Cultura excursionista a les llibreries de muntanya

JAUME FERRÁNDEZ

Les llibreries de muntanya i viatges són el nexe d’unió entre les editorials i els muntanyencs. Els qui ho fan possible són els llibreters, que ens parlen de les dificultats dels sector, però també de les esperances de futur.


Crèdits

VÈRTEX 265, MARÇ-ABRIL 2016

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Francesc Vila

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Jordi Fortuny, Jordi Lalueza, Josep Llusà, Xavier Maduell, Glòria Martí, Pep Mata, Jordi Merino, Anna Mongay, Vicent Partal, Carme Porta, Agustí Sala, Lluís Simó i Joan Tutusaus.

SECCIONS
Actualitat: Elisenda Palou
Formació: Oriol Sales
Opinió: Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach i Ester Sabadell.
Estil alpí: Laura Piferrer
Escalada esportiva: Marieta Cartró
Vies noves: Armand Ballart
Muntanyes de paper: Judit Baseiria

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Xavier Bachero, Albert Cantenys, Eliseu T. Climent, Jaume Ferrández, Josep Llusà, Luis Manzaneda, Eva Martínez, Òscar i Albert Masó Garcia, Emili de Tomàs i Ivan Torres.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Òscar Alemán, Eloy Arcas, Oriol Baró, Francesc Canyameres, Jordi Canyameres, Eliseu T. Climent, Ian Corless, Josep Maria Esquirol, Jaume Ferrández, Xavier Fernández, Eduard G. Brocal, Albert Garrido, Jordi Gironès, Ferran González, Pep Hubach, Marc Le Menestrel, Josep Llusà, Josep Malo, Jordi Mañé, Alba Martínez, Eva Martínez, Ernest Masó, Òscar Masó, Antoni Massagué, Josep Melero, Lluc Pellissa, Carlos Pérez, Eudald Ros, Jordi Santacana, Marc Subirana, Emili de Tomàs, Ivan Torres i Toti Valés.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: lectors.vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: