FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 271

Canigó, Mediterrani i Pirinenc

Març-abril 2017

Canigó, mediterrani i pirinenc – Quim P. Casadesús

El Canigó, tot i no figurar entre les muntanyes més altes del Pirineu català, és una de les més nostrades i simbòliques. El seu desnivell de quasi 2.800 metres colpeix el qui mira la muntanya diamantina des de la costa empordanesa o rossellonesa. Hi caminarem per conèixer la seva història, cims, llegendes i secrets.

Geòrgia amb bicicleta de muntanya – Alba Xandri i Ricard Calmet

Geòrgia és una nació força muntanyosa ubicada a l’extrem sud-oriental d’Europa. Una completa travessa provinent d’Armènia visita la regió d’Adjaria, al sud del país, i la d’Svanetia, a la serralada del Caucas.

Entrevista Jordi Pons – Agustí Estruga

Amb 19 anys, Jordi Pons ja va participar en l’obertura de la via GAM del Cavall Bernat. Recentment, a l’edat de 83 anys ha escalat la paret nord de Vinhamala. Entremig, Alps, Andes, Himàlaia, Karakoram, Hindu Kush, Hoggar, Grenlàndia i Alaska han presenciat la trajectòria probablement més llarga i fructífera de l’alpinisme català.

Ardenya, un museu a l’aire lliure – Pol Vancells

La serra de l’Ardenya o de les Cadiretes separa la Selva del Baix Empordà. Envoltada d’urbanitzacions per una banda i del mar per l’altra, constitueix una valuosa illa de boscos mediterranis, corriols històrics i relleus singulars.

Travessa Carlit 50 Estanys – Xavier Grivé

A cavall de l’Alta Cerdanya, el Capcir i l’Arièja, el massís del Carlit acull més d’una cinquantena d’estanys. El circuit que presentem recorre aquest sector en cinc etapes d’alta muntanya i corona el cim més elevat del Pirineu oriental, el Carlit (2.921 m).

 

Crèdits

VÈRTEX 271, MARÇ-ABRIL 2017

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Jordi Fortuny, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina,  Vicent Partal, Carme Porta, Ester Sabadell, Lluís Simó i Joan Maria Vives. 

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO:  Ivan Torres, Núria Casaldàliga, Josep Llusà, Marieta Cartró, Armand Ballart, Judit Baseiria, Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach, Ester Sabadell, Laura Pifarré, Oriol Sales, Josep Maria Cuenca, Agustí Estruga, Jordi Ferrando, Xavier Grivé, Edgar du Puy, Glòria Soler, Pol Valcells i Alba Xandri. 

COL·LABORADORS GRÀFICS:  Mehdi Allan, Òscar Alemán, Josep Manuel Anglada, Juan Manuel Anglada, Juan Manuel Borrero, Roger Cararach, Manel Garcia, Gabriel Gutiérrez, Alezée Dufraisse, Esteban Lahoz, Anna Mongay, David Munilla, David Oliete, Santi Padrós, Joan Quintana, Joan Ribas, Pep Serra, Lluís Simó, Just Sociats, Miquel Taverna, Albert Torres i Guillem Ullastre. 

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez /Xavier Molina

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: