FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 273

Alt Berguedà, l’aigua amagada del Prepirineu

Juliol-agost 2017

Salts d’aigua a l’Alt Berguedà. Sergi Boixader

Els torrents de muntanya, amb els seus gorgs i salts d’aigua, són un al·licient refrescant de tota excursió estival. El Prepirineu berguedà proporciona nombroses possibilitats des de la vall del Bastareny fins al riu Aigua de Valls, passant pel Catllaràs i Picancel.

Travessa per les valls de Tena, Canfranc i Aussau. Àlex Domec

La bonança estiuenca invita a realitzar travesses per les valls feréstegues de l’alta muntanya pirenaica. És el cas de l’itinerari que us presentem: una volta entre refugis de les comarques de la Jacetania i el Bearn; un regne de prats, rierols, gegants de roca i miralls d’aigua.

Entrevista Roger Cararach. Oriol Sales

La generació actual de joves alpinistes catalans té en Roger Cararach un dels seus màxims exponents. Guia de muntanya, tècnic del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya i escalador impenitent, Cararach reflexiona sobre aquest món i el que l’envolta.

Excursions per la regió de la Jungfrau. Francesc Català

Caminar davant d’una de les muralles més famoses dels Alps suïssos és el fil conductor d’aquest reportatge. Presentem una proposta d’excursions de somni sota l’ombra de les parets nord de l’Eiger, Mönch i Jungfrau.

Policia d’altura. Unitat d’Intervenció a la Muntanya dels Mossos d’Esquadra

Les responsabilitats dels rescats a Catalunya no es limiten als Bombers de la Generalitat. Fa falta un cos policial que presti suport en aspectes crucials com la prevenció, la cerca de persones desaparegudes i la investigació de les causes dels accidents. Parlem de la Unitat d’Intervenció a la Muntanya dels Mossos d’Esquadra.

 

Crèdits

VÈRTEX 273, JULIOL-AGOST 2017

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

 

CONSELL ASSESSOR: Josep Maria Arias, Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Jordi Fortuny, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Vicent Partal, Carme Porta, Ester Sabadell, Lluís Simó i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Ramon Arqué, Armand Ballart, Judit Baseiria, Sergi Boixader, Juan Carlos Borrego, Dani Brugarolas, Roger Cararach, Marieta Cartró, Núria Casaldàliga, Francesc Català, Àlex Domec, Enric Faura, Josep Llusà, Glòria Martí, Pau Olmos, Adriana Olsina, Laura Piferrer, Marc Pinsach, Ester Sabadell, Oriol Sales i Ivan Torres.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Juan Manuel Borrero, Marc Borrull, Carles Canals, Josep Casanovas, Xavier Fernández, Anna Mongay, Rubén Moreno, David Oliete, Àlex Ossó, Josep Maria Palet, Carlos Pérez, Pep Serra, Marc Toralles, Marta Visa i Esther Zubero.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez / Xavier Molina

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: