FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 268

Entitats centenàries, excursionisme primigeni

Setembre-octubre 2016

Entitats Centenàries. Anna Milans
L’excursionisme primigeni
Només deu entitats excursionistes del país han arribat a superar els cent anys. Des de finals del Segle XIX Catalunya ha vist com han nascut centenars d’associacions relacionades amb el món de la muntanya que han arrelat dins dels diferents estrats de la societat.

Entrevista Edurne Pasaban. Quim P. Casadesús
Raptada pels reptes
Va ser la primera dona del món en aconseguir pujar els catorze vuit mils. Ara un cop aquest objectiu ja queda lluny, Edurne Pasaban busca el seu lloc a la Vall d’Aran amb diferents experiències, totes elles relacionades amb el món de la muntanya. La darrera com a dissenyadora de roba d’outdoor.

Raidaran. Marc Cornet
Un aventura de campionat
L’extensa i variada geografia de les comarques lleidatanes va exigir i captivar per igual a l’elit europea dels raids d’aventura. Vint-i-nou equips de tretze nacionalitats han participat en el que s’ha convertit en el campionat d’Europa 2016 de l’especialitat.

Fer el cim i fer l’aleta. Quico Domènech
Castells i muntanya
Castellers i escaladors es donen la mà per arribar el més amunt possible. Plantejar-se la vida a base de reptes és un punt en comú de dues activitats que s’han donat la mà per fer castells a diversos cims emblemàtics com el Mont Blanc, l’Aneto, el Cavall Bernat o el Puigmal.

Escalada a Oman . CTAC
Els abismes del sultà
Descobrim les parets més altes de la península Aràbica de la mà dels components del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya.
Amb ells marxem d’expedició fins al Jabal Misht, la muntanya del sultà, per conèixer les noves vies que han obert en aquest indret al nord d’Oman.

 

Crèdits

VÈRTEX 268, SETEMBRE-OCTUBRE 2016

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Josep M. Arias, Eliseu T. Climent, Pito Costa, Jordi Fortuny, Jordi Lalueza, Josep Llusà, Xavier Maduell, Glòria Martí, Pep Mata, Jordi Merino, Anna Mongay, Vicent Partal, Carme Porta, Agustí Sala, Lluís Simó i Joan Tutusaus.

SECCIONS
Actualitat: Elisenda Palou
Opinió: Dani Brugarolas, Eliseu T. Climent, Enric Faura, Marc Pinsach i Ester Sabadell.
Estil alpí: Laura Piferrer
Escalada esportiva: Marieta Cartró
Vies noves: Armand Ballart
Muntanyes de paper: Judit Baseiria

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Marc Cornet, Francesc Domènech, Josep Llusà, Albert Masó, Òscar Masó, Anna Milans,Carlos Pérez, Ivan Torres i Toti Valés

COL·LABORADORS GRÀFICS: Jordi Albareda, Ramon Barnadas, Oriol Baró, Bru Busom, Roger Carreras, Neus Cedó, Adrià Chueca, Mireia Comas, Raúl Comino, Francesc Cucurull, Martín Elías, David Esteller, Manel Garcia, Jan Honza Zak, Joan Kirtz, Ferran Latorre, Diego Marsella, Carles Masó, Oriol Mestre, Anna Mongay, Fèlix Obradó, Edurne Pasaban, Carlos Pérez, Victòria Romero, Jordi Santacana, Roger Serret i Esther Simón

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez /Maribel Gavaldà

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: