FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/07/2018

Zach Miller i Anna Carné s’imposen a la BUFF Epic Trail 26k

Curses per Muntanya

Èxit absolut de la BUFF Epic Trail 26km, que s’ha disputat amb més de 700 inscrits, durant el segon dia del BUFF Mountain Festival 2018, celebrat a la Vall de Boí per cinquè any consecutiu, entre els dies 29 de juny i 1 de juliol.

La cursa, de 26km i 2.060 metres de desnivell positiu, s’ha desenvolupat en l’entorn del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb un recorregut d’un perfil agressiu, de pujades molt dures que els mateixos participants han qualificat de “quilòmetres verticals consecutius”. Amb les 7 hores com a temps màxim per completar el circuit, els corredors i corredores han enfilat cap a la Collada de Basco des d’Erill la Vall. A partir d’aquí han anat a buscar el Port de la Gelada, remuntant el qual han assolit la cota màxima de la cursa, el pic de Camaminyana (2.620 m). La baixada, llarga i ja sota un sol que ha apretat de valent, els ha dut fins a Barruera, passant abans pel Refugi Montanyeta i per Boí.

Pel que fa a les classificacions, en absolut masculí s’ha imposat el corredor dels Estats Units Zach Miller amb contundència (2h 48′ 8″), seguit de Fernando López (2h 51′ 41″) i de Juan Javier Jiménez (2h 56′ i 9″). Miller ha afirmat que “la pujada és dura, molt molt vertical cap al final” i que “l’aresta del cim és tècnica però divertida, com la baixada”. Pel que fa als seus rivals, Miller apunta que “López ha pujat molt fort”. Cal recordar que Miller és corredor d’ultradistància, fet pel qual és curiós veure’l participar en una cursa de curta distància com aquesta. A això, Miller reconeix que li agrada “barrejar tipologies de curses” i que aquestes “serveixen d’entrenament i permeten córrer més ràpid”.

De la mateixa manera, en absolut femení s’ha endut la primera posició la corredora Anna Carné (3h 30′ 21″), de l’AE Sant Vicenç de Montalt),seguida de prop per Ester Casajuana (3h 31min i 4s), del CE Alliberadremalina, i d’Aïda Perez (3h 31′ 24″), del CA Balearia Dianium.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya també ha estat present a la competició, on Marc Trasserra (Club Excursionista Voltregranès ARS) ha realitzat un bon paper aconseguint la cinquena posició, amb 3 hores justes. Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team), ha estat setè, mentre que Eduard Baquer (AE Matxacuca) i Roger Martínez (AE Intempèrie) han escalat fins la dotzena i catorzena plaça, respectivament. Laia Aguilar (CE Calldetenes) ha ocupat una 23a posició i Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà) ha hagut d’abandonar al km 21.

A l’entrega de premis ha assistit el president de la FEEC, Jordi Merino.