FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/06/2015

Vuit medalles catalanes a la tercera prova de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya, a Vilaller

Curses per Muntanya

El municipi de Vilaller, a l’Alta Ribagorça, ha acollit aquest cap de setmana la tercera prova de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya, l’Skyrace Vallibierna. La prova mare, de 34 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell positiu i endurida amb fred, pluja i calamarssa, l’han guanyada Iván Ortiz (3 hores, 34 minuts i 55 segons) i Gema Arenas (4 hores, 20 minuts i 15 segons).

Ragna Debats (4 hores i 24 minuts), del Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa, s’ha penjat la plata, seguida de Sandra Sevillano (4 hores, 32 minuts i 17 segons). El podi masculí l’han completat Miguel Caballero (3 hores, 39 minuts i 8 segons) i Toni Roldán (3 hores, 40 minuts i 53 segons).

Per la seva banda, Marta Riba, de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya i membre del Club d’Esquí de la Pobla de Segur, ha estat primera en categoria veterana, i Javi Delgado, de l’Associació Esportiva Centre Excursionista Vilassar de Mar, ha estat tercer. David Prades, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, i Gemma Colomé, del Centre Excursionista Refalgarí, en categoria promesa, s’han penjat l’or. Pere Aurell, de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i membre del Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa, ha aconseguit una 4a posició i Diego Arroyo, de l’Associació Esportiva Matxacuca, ha estat 9è.

Jan Margarit i Marta Cester guanyen en categoria júnior

Els més joves també han brillat i s’han penjat tres medalles. Els nois i noies de les categories júnior i cadet han recorregut una cursa d’11 quilòmetres i 610 metres de desnivell positiu.

Les medalles han estat pel júnior Jan Margarit, del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya i membre del Centre Excursionista Pontsicà, que ha guanyat la prova amb 52 minuts i 42 segons, i Marta Cester (1 hora, 19 minuts i 45 segons), del Club Excursionista d’Aran, que ha guanyat en categoria femenina. El corredor de les Masies de Voltregà, Marc Traserra, de l’Associació Esportiva Matxacuca, ha estat segon dels júniors amb 55 minuts i 37 segons.