FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/08/2020

Vuit joves participen a les Estades d’Escalada al Refugi d’Agulles

Anoia Escalada esportiva Escalada

El refugi d’Agulles, a Montserrat, ha estat el lloc escollit per realitzar les estades per a joves d’Escalada de la FEEC. Aquest cop, a les estades hi han participat vuit joves que amb l’ajuda dels dos tècnics, Xavi Fàbregas i Roger Cararach, han pogut gaudir, aprendre i millorar més tècniques que engloben el món de l’escalada.

Durant quatre dies, del 6 al 9 d’agost, aquest grup d’esportistes s’ha reunit als voltants de Montserrat per emprendre aquestes estades. Les estades han servit per practicar les diferents modalitats de l’escalada en un dels privilegiats entorns naturals del país. El grup ha realitzat tot tipus d’activitats i pràctiques relacionades amb l’escalada com les següents:

Primer dia. Pràctiques de ràpel i escalada esportiva al sector de la Barana. Pràctiques de progressió i maniobres en via llarga.

Segon dia. Escalada de les agulles “màquina del tren” i “cap del guerrer” i de l’aresta Brucs a la “sense nom”, l’agulla Passola i la via Esparver a la “sense nom”.

Tercer dia. Escalada de la ciutat prohibida al “Dátil” i dues vies al “Setrill”. Pràctiques d’escalada artificial i de col·locació de peces flotants. Escalada noctura: L’aresta Brucs a la “Boturuda”.

Quart dia. Escalada esportiva al sector la Piràmide.

Tots aquests dies els han servit per aprendre més sobre l’escalada però sobretot per gaudir de les seves passions conjuntament amb dos experts que els han anat guiant i acompanyant en tot moment.