FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/04/2016

Vuit escaladors catalans, podi a la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva Escalada

La primera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat s’ha disputat al rocòdrom del Cagigal, a Múrcia, els dies 2 i 3 d’abril. La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat amb algun dels seus millors escaladors.

Dissabte 2. Competició de la categoria sènior

Durant la primera de les dues jornades s’ha disputat la competició de la categoria sènior. Després de la ronda de classificació han passat a la final només els vuit millors, tant de la categoria masculina com femenina. En homes s’han classificat Ramón Julián ‘Ramonet’ (GE Manlleu) i Àlex Hernández (CE Berguedà). En dones han passat a la final Helena Alemán (CM Sant Llorenç), Francis Guillén (CE Sant Quirze) i Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas).

En categoria masculina, Ramón Julián s’ha fet amb la segona plaça. El de Manlleu ha arribat a la mateixa presa que el guanyador de la prova, Javier Cano, de la federació extremenya, i ha sigut el temps el que ha decidit les posicions finals. La tercera plaça ha sigut per Iñaki Arantzamendi, de la federació basca.

En categoria femenina s’ha viscut una final molt igualada, ja que fins a quatre competidores han arribat al top de la via. El temps ha tornat a ser decisiu, i l’escaladora de la federació basca Zuriñe Arrue ha pujat al primer calaix del podi. L’han acompanyat les catalanes Francis Guillen, segona, i Helena Alemán, tercera.

Diumenge 3. Competició de les categories juvenils

El segon dia de competició s’ha centrat en les categories juvenils: sub16, sub18 i sub20. Als tres podis de les categories absolutes els més joves han sumat cinc més.

Maria Benach (CE Sant Llorenç) ha aconseguit la victòria en categoria sub16 femenina. En sub16 masculina Héctor Bazán (GE Manlleu) ha sigut tercer. Olivia Marsella (UE Sabadell) ha aconseguit la tercera plaça en categoria sub18 femenina. En categoria sub20 femenina, Marta Palou ha sigut l’única escaladora en fer top i s’ha emportat la victòria. En categoria sub20 masculina la victòria també ha sigut per un català. Àlex Hernández ha guanyat la final fent top i sumant 155 punts en total.

L’equip català ha fet una bona valoració de la primera prova de la temporada. La propera prova de la Copa d’Espanya serà a Saragossa, els dies 9 i 10 d’abril. Després de la data aragonesa, el rocòdrom Climbat Foixarda de Barcelona acollirà la tercera i última prova de la copa, també valida per el Campionat d’Espanya, els dies 14 i 15 de maig.

Fotografies / Jordi Batalla

[table id=202 /]