FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/05/2018

Vuit dorsals per la Selecció Catalana de Curses per Muntanya a Zegama

Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) viatjarà el pròxim cap de setmana fins a Zegama (Guipúscoa) per a participar a la marató de muntanya Zegama-Aizkorri. La mítica cursa basca forma part del circuit internacional Skyrunner World Series 2018 i aplega als millors corredors per muntanya del món.

Aconseguir un dorsal per a córrer a Zegama no és gens fàcil. Enguany hi havia un total de 8.000 preinscripcions. De les 500 inscripcions que ofereix l’organització de la cursa, només 225 estan a l’abast dels corredors populars. La resta es reserven als corredors que participen al circuit internacional, als que han marcat els millors 125 temps en edicions anteriors i als compromisos de l’organització.

La selecció catalana compta amb vuit dorsals aquesta temporada. El seleccionador Fernando Rosa s’emportarà fins a Euskadi a: Andreu Simón (AE Intempèrie), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà), Pol Rodríguez  (UEC Olesa de Montserrat), Sergi Rodríguez (CE La Segarra), Víctor Mier (CE Madteam) i Albert Pujol (CE Taradell).

El debut de la selecció a la Copa del Món va ser a la Xina on Montse Rodríguez i Eduard Hernández van situar-se dins del top ten de la competició. Hernàndez que no correrà a Zegama, es reserva per la prova extrem-ultra de Madeira del pròxim 2 de juny.

Montse Rodríguez és setena a la general femenina de la Copa del Món d’Sky després de la primera prova i segona catalana per darrera de l’actual campiona del món, la igualadina Sheyla Avilés (Buff), que és tercera a la general.

La Zegama-Aizkorri presenta un recorregut de mitja muntanya pel massís d’Aratz i la Serra de l’Aizkorri, que inclou quatre dels cims més alts d’Euskadi: Aratz, Aizkorri i Aketegi. Des del poble de Zegama (296 metres) s’arriba a l’alt d’Otzaurte (652 metres) per realitzar, a partir d’aquest port de muntanya, un recorregut que transita per camins i senders de muntanya de gran bellesa natural, on es combinen les zones de bosc, principalment fagedes, zones escarpades de roca viva i prats d’alçada.

La Zegama és una cursa tècnica i de gran dificultat, amb 42 quilòmetres i 5.470 metres de desnivell positiu. Kilian Jornet (CE Cerdanya Pirineus), que ha guanyat la prova en vuit ocasions, ha confirmat que no participarà en aquesta edició ja que encara s’està recuperant de la lesió que va patir en la darrera Pierra Menta.