FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/03/2018

Vint-i-dos participants a les jornades de seguretat en terreny hivernal

Formació

Les jornades de seguretat en terreny hivernal organitzades pel Comitè de Seguretat de la FEEC i el Centre Excursionista La Xiruca Foradada s’han dut a terme aquest cap de setmana del 24 i 25 de febrer a la zona de l’Alta Ribagorça.

L’acceptació dels esportistes i federats ha estat molt elevada, demostrant gran interès per temes relacionats amb la formació i la seguretat. Amb 22 inscrits, el període d’inscripcions es va haver de tancar abans, fet que demostra el gran interès del col·lectiu de federats per la muntanya.

La bona meteorologia va acompanyar el bon ambient del grup i va permetre el normal desenvolupament de les pràctiques, a la zona de la boca sud del túnel de Vielha. Durant el cap de setmana es van combinar xerrades teòriques amb sessions pràctiques, treballant aspectes tan rellevants com el material de rescat de víctimes d’allaus, protocols d’actuació, coneixement del medi, de la neu i les allaus, i la possible influència del factor humà i la seva gestió com a eina de prevenció.

La valoració general d’assistents, docents i organització ha estat molt positiva i es consolida a aquest tipus de format de cap de setmana, per a futures edicions després de l’èxit d’aquesta quarta edició.

Accions amb respostes del col·lectiu excursionista com aquestes encoratgen la voluntat i tasca del Comitè de Seguretat de la FEEC envers la prevenció i la seguretat en muntanya.

Des de l’organització es vol agrair als assistents i l’equip docent la seva participació i actitud. Així com també al personal del càmping Alta Ribagorça on es van realitzar, amb una gran professionalitat i excel·lent tracte.

Fotos / Manel Pasqual