FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 21/02/2022

Vint anys de ‘La nostra Copa’

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Copa Catalana de Curses per Muntanya arriba a la seva edició número 20. Ho fa més carregada d’energia que mai i després d’una darrera edició espectacular en l’àmbit de participació i de competició.

Per aquest 2022 la Copa pateix poques modificacions i segueix apostant per la diversificació de curses, per un calendari que anirà de març a octubre i per intentar arribar a bona part del territori.

La primera aturada de la nostra Copa serà el 20 de març a les Terres de l’Ebre. La cursa de la Cameta Coixa donarà el tret de sortida a aquesta edició número 20 de la competició.

Serà la cursa més matinera de “La nostra Copa” i servirà per començar a perfilar el llistat de favorits al títol final en aquesta edició tant especial.

Al mes d’abril quedarà reservat novament per la Trencacims de Paüls i el maig per la Cames de Ferro al Puigsacalm, abans de l’auturada estiuenca.

Aquest any però el mes d’agost tindrà una prova i el dia 21 d’aquest mes la 15a Trobada Aristot engegarà la recta final de la Copa.

A les portes de la tardor la Taga 2040 posarà el 18 de setembre la penúltima pedra d’una competició que es tancarà amb els 23Km de la Trepitja Garrotxa.

Georgina Gabarró (CE Oliana) i Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) són els actuals campions de la Copa Catalana de Curses per Muntanya. L’edició de 2021 va ser una de les més disputades dels últims anys amb un final on Sergi Garcia i David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) es van jugar la victòria amb un frec a frec espectacular. En categoria femenina Gabarró va ser la gran dominadora de la segona part de la temporada i va aconseguir superar a Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) que va començar emportant-se les dues curses ebrenques que tornaran a obrir el calendari.