FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 01/07/2023

Victòria per l’equip francès ‘Absolut Raid’ a la CatRaid Vallcebre

Berguedà Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

La 19a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya continua amb bon rumb. Aquest cap de setmana el circuit de raids s’ha aturat al Berguedà, concretament a Vallcebre amb la CatRaid Vallcebre.

La prova multiesport organitzada per CatRaid enguany celebra la seva segona edició aconseguint congregar prop d’un centenar de participants en les categories elit, aventura, open i familiar.

Vallcebre, situat al cor de Catalunya, és un emplaçament únic. Boscos frondosos, pantans, rius, crestes i cims rocosos per satisfets els “raiders” més exigents. Un paradís infinit per a l’aventura.

A la prova elit, la més exigent i puntuable per la Copa Catalana, ha comptat amb la participació una dotzena d’equips que s’han hagut enfrontar a un “raidbook“complet i molt polivalent amb trekking, bicicleta de muntanya, terreny de cresta, ràpel i un rogaine complex, amb fites ben amagades i en el que els rumbs han anat molt buscats. La prova de tir amb arc, ja a meta, ha servit als corredors per guanyar bonificacions de cara a la classificació final.

 

L’equip francès Absolut Raid es fa amb la victoria al CatRaid Vallcebre 2023. 

 

La victòria en la categoria élit ha estat per l’equip francès l’Absolut Raid Cap Ganguise. El CatRaid, guanyador de la primera aturada del circuit, es penja avui la medalla de plata tot i haber estat més rapids que l’Absolut Raid, les bonificacions per fémines han atorgat finalment la victòria a l’equip francès. El tercer lloc del podi ha estat copat pel Montanyà Raid Team.

La següent aturada de la Copa serà d’aquí dos mesos, amb una 5a edició del Raidaran Adventure Race que carregada d’energia renovada però mantenint l’essència original: recuperant l’esperit d’aventura, oferint traçats espectaculars, salvatges i desconeguts, tot fomentant la polivalència en la varietat de disciplines. Multiesport, Aventura, Treball en equip, Natura salvatge i Autosuficiència.