FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC - Pat Soler
Foto: FEEC - Pat Soler

Notícies - 10/06/2023

Victòria per Laura Orgué i Arnau Aranda a la Casamanya Extrem

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Per primera vegada la 13a Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha fet parada a Andorra a la Casamanya Extrem Vertical Race, segona cita del Circuit de Curses per Muntanya verticals, una cursa que ha fet xifres rècord de participació amb més de 230 corredors i corredores i amb rècord també en dones inscrites.

La modalitat Extrem ha deixat clara la complexitat d’aquesta vertical: 5 km i un desnivell positiu de 1.440 m amb sortida des de la Plaça Major d’Ordino i amb recorregut poc conegut, salvatge i directe fins al Cim del Casamanya, per terreny boscos i una exigent canal herbosa fins a tocar els 2.740 metres d’altitud.

Laura Orgué (CAF Monitagnards Ariegeois) retorna de la maternitat i retorna a la Casamanya per vencer. Orgué bona coneixedora del recorregut, ostenta des de 2015 el rècord femení de la prova amb 1:06.53 temps. Avui ha tocat la campana dalt del Casamanya amb un temps d’1:13:00. Núria Hospital, (Club Camí dels Ivers) proclamada Campiona de Catalunya d’aquesta modalitat fa tan sols dues setmanes a la Cara Amon, segueix el seu idili amb els podis verticals fent-se amb la medalla de plata a la prova andorrana amb un temps d’1:15:25. Rosa Maria Nieto, (Club Muntanyenc Monistrolenc) copa el tercer lloc del podi amb un temps 1:16:26 a escassos 3 minuts d’Orgué. Nieto és també una habitual dels podis catalans, ostenta el bronze nacional.

El segon lloc a Andorra li permet mantenir el lideratge de la competició a Núria Hospital després de la seva victòria a la vertical del Sobrepuny.

Arnau Aranda ha demostrat un cop més qui  és el campió català en terreny vertical amb una nova victòria. El del Matxacuca, ha completat el recorregut més extrem de pujada al Casamanya baixant de l’hora amb una temps de 59.31 però sense aconseguir batre el rècord de la prova establert el 2015 per Ferran Teixidó amb un temps de 57.36. Jordi Bolet,  líder de la Copa, finalitza en segona posició amb un temps d’1:01:00. El promesa Aniol Pijiula (GECA) ja estat el tercer al cim del Casamanya amb un temps 1:02:56. Un podi calcat al del Campionat de Catalunya.

En les categories de promoció: La junior s’ha resolt amb la victòria de Aniol Pujiula, (GECA) Pep Mirabet, (CE Alpí Virtual), Marc Casanovas (No Limits) en fèmines Lea Ancion (No Limits). A la juvenil, Albert Soler (Centre Excursionista Llorença), Pere Menéndez (Club Muntanyenc Terrassa) i Max Pal (No Limits) han completat el podi. En fèmines la victòria ha estat per Alexandra Pereiro (No Limits).

En cadets: Clàudia Llessuy (Club Esquí Pobla de Segur), Clara Riba (No Limits), Erika Queirós (Sanloria) han pujat al podi femení. En la masculina s’ha imposat Joan Guitaras (Trail Moianès), Oriol Creus (Trail Moianés) es fa amb la plata i Aratz de la Viuda (Trail Moianès) amb el bronze.

A la infantil s’ha imposat en Pol Mena, (Associació Esports muntanya Capellades) per davant de Joan Lluch (No Limits) i Jordi Carrillo (Escola Trail Moianes). En fémines Mar Woolley (Club Atlestisme Pobla de Seguir) ha estat la més ràpida en el circuit mini de 2 km. Ona Gros (Trail Moianés). Elsa Pintado (SEC) completa el podi.

La 13a Copa Catalana de Curses Verticals està formada per quatre proves. Després de la segona cita amb la Casamanya Extrem Vertical Race, arribarà la KMV Roquetes i la Vertikalm.