FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec
Foto: Javi Pec

Notícies - 21/05/2023

Victoria per Aida Torres en bloc i bronze per Carla Martínez en velocitat

Escalada esportiva Escalada

La Selecció Catalana i el CTEEC tornen de la prova de Cuenca amb dues medalles a la categoria absoluta i dues més en les categories de promoció. 

La ciutat de Cuenca a Castella la Manxa ha acollit aquest cap de setmana la segona cita de la Copa estatal d’escalada en modalitat de bloc i de velocitat, on la Selecció Catalana i el Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya han tornat amb un total de 4 medalles.

Aida Torres la millor en bloc. Carla Martínez bronze a la prova de velocitat.

Aida Torres (CE Torelló) s’ha imposat a la segona cita del circuit estatal. La de Torelló va fer una classificatòria perfecta. Cinc blocs al flash. A la final també ha estat superior. Un total de tres blocs al primer intent i un quart al que ha fet fins a quatre intents, però que no s’ha pogut resistir a l’escalada de la vigent subcampiona de bloc estatal. Rut Monsech (CE Alpicat) també entre les finalistes aconsegueix una sisena posició. A la masculina, Lluc Macià (CE Esparreguera) i Joel Codina (CCT21) entre els finalistes, han conseguit la sisena i la vuitena posició respectivament.

 Bronze a velocitat: Carla Martínez es fa amb el bronze a la prova de velocitat amb un temps 9.92.

La prova de velocitat s’ha disputat íntegrament el diumenge al matí on la catalana Carla Martínez (CCT21) ha aconseguit la medalla de bronce en un “small final” contra Maria Laborda en la que ha superat el mur de 15 metres en 9.92 segons.  Martínez esta duent a terme una temporada d’èxits tant a nivell nacional com internacional,  la passada setmana es va penajar la medalla d’or aconseguint el seu millor temps a la Copa d’Europa IFSC de Liebana, disputada a Cantàbria.

El planter també puja als pòdiums

En les categories de promoció els catalans Biel Sierra y Mónica Jauset es fan amb el bronce i la plata de la sub 14 respectivament.

Els joves del CTEEC tornen de Cuenca amb dues medalles i dos quarts llocs a la prova de bloc.

A les categories de promoció, els joves de Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya han tornat a destacar a una competició estatal. Dissabte a la tarda es van disputar les finals de bloc de la sub 14, sub 16 i sub 18.

A la sub 14 la Abril Farrús (CE Lleida) va fer una performance sense errades a les classificatòries amb cinc de cinc tops al flash passant primera a la ronda definitiva. Unes finals molt ajustades, on les escaladores només han pogut resoldre un dels blocs proposats, l’Abril Farrús ha aconseguit una meritòria quarta posició. La medalla d’or ha estat per la també escaladora catalana Maia Martínez.

A la sub 16 les noies catalanes han dominat el podi femení: Júlia Benach (CE Sant Llorenç), va dur a terme una performance perfecta, sense errades 4 blocs al primer intent, medalla d’or per la petita de les germanes Benach. Geila Macià (CM Sant Cugat) completa amb 3 blocs i es fa amb la medalla de plata. La tercera ha estat Maria Farré (CCT21) i quarta també una jove del CTMC, l’Emily Pescetto (CM Sant Llorenç), primera a la ronda de clasificació. Bernat Munné (CCT21) també va ser el millor a les clasificatories. Finalment ha fet el resultat més destacat de la sub16 amb una quarta posició i tres blocs resolts.

La categoria sub 18 ha comptat amb en Magí Giménez entre els finalistes qui ha aconseguit una vuitena posició.

La tercera i última prova del circuit FEDME de bloc i velocitat serà el pròxim cap de setmana del 2 al 4 de juny a Madrid.