FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Victòria de Marc Pinsach i Clàudia Galicia a la Traça Catalana | FEEC

Notícies - 13/01/2014

Victòria de Marc Pinsach i Clàudia Galicia a la Traça Catalana

Esquí de muntanya

Marc Pinsach (Colla Esportiva Cassanenca) ha estat el guanyador de la 27a edició de la Traça Catalana, en categoria absoluta, demostrant el bon nivell de forma amb el que afronta l’inici de temporada i les pròximes cites del calendari internacional. La cursa, que forma part del calendari d’Opens del Circuit Català de Curses d’Esquí de Muntanya, s’ha celebrat als Angles (el Capcir) el passat diumenge, 12 de gener.

En el podi de la categoria absoluta han acompanyat a Pinsach, Marc Solà (Ski Club Camprodon Secció Excursionista) i Genís Zapater (Ski Club Camprodon Secció Excursionista), en segona i tercera posició respectivament. Cal destacar l’aferrissada lluita amb un llarg esprint final que han dut a terme Genís Zapater i Gerard Vila (Grup Excursionista i Esportiu Girona), també membre de la selecció catalana, i en el que finalment Vila ha quedat en quarta posició.

El podi de la categoria absoluta femenina també va ser completament català amb Clàudia Galicia (Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses) en primera posició, seguida de Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes) i Maria Fargues (Club Esportiu Pedala.cat) respectivament.

En categories inferiors, s’ha fet constatar l’excel•lent treball del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) que porta fent durant anys amb la presència de diversos dels seus components al podi. En categoria Junior ha aconseguit la primera posició Oriol Cardona (Club Esportiu Cardona), la segona ha estat per Joan Reyné (Ski Club Camprodon Secció Excursionista) i en tercera, Jordi Martín (Ski Club Camprodon). I al podi femení, Laura Balet (Unió Excursionista de Sabadell) ha obtingut la primera posició, seguida d’Erola Bisquert (Unió Escursionista de Vic) i Jana Vila (Unió Excursionista Urgellenca) respectivament.

En categoria cadet Ernest López (Centre Excursionista d’Olot) ha quedat primer, Aribau Portillo (Club Muntanyenc Sant Cugat) segon i Pau Coll (Centre Excursionista de Banyoles) en tercera posició. En femení, la primera posició ha estat per Julia Massagué (Unió Excursionista de Vic) i la segona per Judith Buyse (Grup d’Investigacions, Recerques i Espeleologia).

En aquesta edició hi havia dues modalitats de cursa, una d’individual amb un desnivell positiu de 1800 metres i negatiu de 1700, i una segona, també individual, però amb un desnivell positiu de 1000 metres.